Ένα πολύ μεγάλο θέμα που αναμένεται να αναδειχθεί το επόμενο διάστημα, έρχεται στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, κανένα padel club δεν έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί προπονήσεις με σκοπό την εκμάθηση του αθλήματος, αν δεν έχει αδειοδοτηθεί από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης.

Οι αδειοδοτήσεις των αποκλειστικά padel clubs αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης του αθλήματος από τη Γενική Γραμματεία σε συνεργασία με την ΕΦΟΑ.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό θέμα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα clubs στο θέμα της αδειοδότησης, είναι το ζήτημα της ασφάλειας των αθλούμενων στην υαλοσφαίριση.

Είναι υποχρεωτικό η απόσταση του γηπέδου (τζάμια) από τους τοίχους της περίφραξης (τοιχία) να είναι τουλάχιστον δύο μέτρα.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επενδύσουν με ειδικά μαξιλάρια τα τοιχία προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των παικτών.

Αν δεν πληρείται αυτή η προϋπόθεση, το padel club δεν θα πάρει την ειδική άδεια λειτουργίας από την Ομοσπονδία.

Παράλληλα, πρέπει να τονίσουμε και το ότι όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι υποχρεωμένες να έχουν τουλάχιστον έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή/Απινιδωτή (ΑΕΑ)

Το μηχάνημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μη ιατρικό προσωπικό και να «κρατήσει στην ζωή» έναν συνάνθρωπό μας που έχει υποστεί οξύ καρδιακό επεισόδιο.

Σήμερα στην χώρα μας υπάρχουν περισσότερες από 80 αθλητικές εγκαταστάσεις padel οι οποίες στο τέλος του 2024 αναμένεται να ξεπεράσουν τις 120 και οι οποίες θα έπρεπε να έχουν μια τουλάχιστον συσκευή ΑΕΑ και που φυσικά ΔΕΝ έχουν.

Όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν το συντομότερο δυνατών καθώς ο ιδιαίτερα ανερχόμενος χώρος του Pedel στην Ελλάδα μπορεί να υποστεί τεράστια ζημιά.

«Το Padel είναι ο φύλακας της καρδιάς σου»: Μια δράση κοινωνικής ευθύνης από το Padelmaniac

Διαβάστε ακόμη: