Εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο Γιάννης Βασιλείου ο οποίος δήλωσε δημόσια πως στο παρελθόν είδε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου να βιάζει μια κοπέλα αλλά αποφάσισε να μην κάνει τίποτα εκείνη τη στιγμή.

Μάλιστα, ο τραγουδιστής δήλωσε πως δεν έχει μετανιώσει που έμεινε αμέτοχος.

Γιάννης Βασιλείου: Είδα επιχειρηματία να βιάζει μια κοπέλα στα καμαρίνια και δεν έκανα τίποτα

Γιάννης Βασιλείου: «Δεν ήταν δικό μου θέμα»

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή το κίνημα «metoo» στην Ελλάδα και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, ο Γιάννης Βασιλείου ερωτήθηκε από δημοσιογράφο της εκπομπής της Φαίης Σκορδάς και του Γιώργου Λιάγκα αν έχουν υποπέσει στην αντίληψή του σε παρόμοια περιστατικά. Τότε, ο τραγουδιστής ανέφερε ότι βρέθηκε τυχαία μπροστά σε ένα βιασμό στα καμαρίνια ενός νυχτερινού μαγαζιού που οποίο εργαζόταν.

«Εγώ πήγαινα να πάρω τα ρούχα μου και μέσα στα καμαρίνια ήταν μια κοπέλα και το αφεντικό τη βίαζε. Άκουγα φωνές. Δεν μπορώ να πω το όνομα του μαγαζιού γιατί θα καταλάβετε, σε ένα μαγαζί στην παραλία. Το αφεντικό αυτό τώρα είναι συγχωρεμένος.

Τελείωνε η σεζόν, εγώ πήγαινα να πάρω τα ρούχα μου και μέσα στα καμαρίνια ήταν μια κοπέλα και το αφεντικό τη βίαζε. Άκουγα φωνές. Ανοίγω την πόρτα και μου λέει: «Τι κάνεις εδώ πέρα; Φύγε κι άφησέ μας». Έφυγα, έπαθα πλάκα, τρελάθηκα. Τι να κάνω; Θα μπορούσα να αντιδράσω, αλλά δεν ήθελα να μπω στη μέση, δεν γινόταν. Δεν έχω μετανιώσει, ειλικρινά όχι, γιατί δεν ήταν δικό μου θέμα. Θα μπορούσα αλλά έμπαινα σε ξένο γήπεδο και θα γινόταν χαμός».

Η αποκάλυψη του Γιάννη Βασιλείου άφησε «άφωνο» το πάνελ της εκπομπής με τη Φαίη Σκορδά να γίνεται έξαλλη με τα όσα άκουγε: «Δεν θέλω να σχολιάσω! Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι έχει γίνει αυτό το πράγμα! Να ακούς κάτι τέτοιο και να μένεις αμέτοχος; Τι είναι αυτό; Και να φεύγεις; Να το βλέπεις και να μην κάνεις τίποτα; Ένας άνθρωπος που το βλέπει και δεν το καταγγέλλει δεν είναι συνένοχος;».

https://www.youtube.com/watch?v=exaG-ZCaPFo&ab_channel=Zappitshow