Για «πρωτοφανή κατάσταση» που η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κατάσβεση, αποτροπή εμφάνισης νέων και αποκατάσταση είναι το τρίπτυχο στο οποίο κινείται.
Οι επιδόσεις μας είχαν δημιουργήσει πολύ υψηλές προσδοκίες, όλοι εύχονται να μην είχαμε τόσες καταστροφές, συνέχισε ενώ επικαλέστηκε την κόπωση ανθρώπων και μέσων.

«Απέναντι στην κατάσταση που δημιουργήθηκε η κυβέρνηση δεν σήκωσε τα χέρια ψηλά και δεν αναλώθηκε σε επικοινωνιακούς χειρισμούς», υποστήριξε. «Είμαστε εδώ, όρθιοι και οργανωμένοι. Οποιος επιχειρεί κάνει και λάθη, τα αναγνωρίζουμε με γενναιότητα, το είπαμε και θα το ξαναπούμε. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης και πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής».

Ερωτηθείς να περιγράψει τα λάθη στα οποία αναφέρεται αρκέστηκε να πει ότι «τώρα είναι η ώρα της μάχης και είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τα Βίλια και το γεγονός ότι η φωτιά καίει τέσσερις ημέρες χωρίς καύσωνα και χωρίς άλλα μέτωπα. Απάντησε ότι όλες οι δυνάμεις είναι εκεί και αυτό μας δείχνει ότι μιλάμε ότι για νέο τύπο τέτοιων φαινομένων. Είναι πρωτόγνωρα.

Με την πανδημία δεν τελειώσαμε, τόνισε επίσης ο Γ. Οικονόμου. Απαιτείται από όλους η μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα. Η πραγματικότητα δείχνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είτε θα το κάνουν, είτε θα νοσήσουν. Προανήγγειλε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα αναφορικά με τα μέτρα που θα ληφθούν ενόψη φθινοπώρου και χειμώνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού αλλά απέφυγε να απαντήσει.

«Σπουδαίος αθλητής αλλά δεν ξέρει»

Για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνολική κυβερνητική τοποθέτηση για τη διαχείριση του προβλήματος, αποφεύγοντας να σχολιάσει υπουργικές προειδοποιήσεις (όπως του Αδωνι Γεωργιάδη) για τις εργασιακές και άλλες “ποινές” που θα επιβληθούν στους ανεμβολίαστους.

Όπως αναμενόταν, επέκρινε “κομψά” την στάση του Στέφανου Τσιτσιπά, λέγοντας ότι είναι μεν σπουδαίος αθλητής αλλά “αμφισβητείται η ικανότητα του να αξιολογεί την ανάγκη του εμβολιασμού ή το εάν είναι δοκιμασμένο το εμβόλιο, διότι δεν έχει τις γνώσεις”.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο αθλητής είχε μετάσχει στην κρατική καμπάνια για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και όχι για τον εμβολιασμό. Με την επισήμανση ότι δεν γνωρίζει εάν αυτή η συμμετοχή ήταν επ’ αμοιβή.