Η θητεία του Τζο Πράντι στον πάγκο των Μπακς μέχρι να περάσουν εκείνοι στην εποχή του Ντοκ Ρίβερς έφτασε στο τέλος της, ύστερα και από τη νίκη απέναντι στους Πέλικανς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τη δική του αποτίμηση, ενώ μίλησε και για τον νέο κόουτς της ομάδας.

Μάλιστα ο Αντετοκούνμπο είπε τα καλύτερα λόγια για τον Ντοκ Ρίβερς και τα όσα πέρασε στην ομάδα το μικρό διάστημα που βρίσκεται στους Μπακς. Το ντεμπούτο του αναμένεται να γίνει τα ξημερώματα της Τρίτης απέναντι στους Νάγκετς.

Ο Αντετοκούνμπο ισοφάρισε το ρεκόρ του Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ και έγραψε ιστορία στο NBA

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια: «Όλοι ήμασταν σε καλό σημείο, η ανάλυση του video ήταν απλή, η προπόνησή μας ήταν απλή. Στο πρώτο παιχνίδι νομίζω ότι μπήκαμε και παίξαμε με πολλή ενέργεια. Στο δεύτερο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε με πολλή ενέργεια, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, στο δεύτερο ήμασταν λίγο βγήκαμε λίγο φλατ, αλλά νομίζω ότι εκτελούμε το πλάνο στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Στο τρίτο παιχνίδι, μετά από μία ήττα, μπήκαμε μέσα, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα. Είμαι με τον κόουτς Τζο πέντε χρόνια, η ικανότητά του να παίρνει αυτήν την ευθύνη και να το κάνει καλά, είναι απίστευτη».

Για τον Ντοκ Ρίβερς: «Ο κόουτς είναι ένας θρύλος. Έχει μια σπουδαία ενέργεια, από το πρώτο λεπτό αυτό που μας είπε για το πώς να έρθουμε μαζί σαν ομάδα, πώς να κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Από την ενέργεια που έχει σου δίνει αυτοπεποίθηση, ανυπομονώ να συνεργαστούμε. Έχουμε ένα δύσκολο road trip μπροστά μας, πέντε δύσκολα παιχνίδια. Και οι πέντε ομάδες είναι σπουδαίες. Ελπίζω, αλλά δεν περιμένω ότι από την πρώτη στιγμή θα πάμε σε σερί νικών.

Θα χρειαστεί χρόνος, θα πρέπει να αλλάξουμε την επίθεσή μας, θα πρέπει να αλλάξουμε τις προσαρμογές μας στην άμυνα, θα αλλάξουμε το πλάνο της προπόνησης. Διαφορετικός προπονητής, διαφορετική ρουτίνα για όλους. Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που δίνει έμφαση είναι να έρθουμε μαζί σαν ομάδα. Όσο περισσότερο είμαστε μαζί σαν ομάδα, τόσο πιο γρήγορα θα πάει ο καθένας εκεί που πρέπει να πάει.

Είμαι ενθουσιασμένος. Το πρώτο παιχνίδι NBA που είδα ήταν ένα Λέικερς – Σέλτικς. Έπαιζε ο Κόμπι, ο Πιρς, αλλά θυμάμαι επίσης τους προπονητές. Και τώρα 16-17 χρόνια αργότερα είμαστε στα ίδια αποδυτήρια και πρέπει να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος, είναι ένας θρύλος σε αυτή τη λίγκα, έχει πετύχει σπουδαία πράγματα σε αυτή τη λίγκα και ελπίζω να πετύχουμε μερικά σπουδαία πράγματα μαζί».

Για τη νοοτροπία των Μπακς: «Πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ, πρέπει να ενωθούμε, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στα οποία πρέπει να συγκεντρωθούμε. Στο τέλος της ημέρας, είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε, πρέπει να συνεχίζουμε να γινόμαστε καλύτεροι, θα υπάρξουν πολλές προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τους εαυτούς μας. Αμυντικά, επιθετικά, να μην κολλάει η μπάλα, όλοι να ακουμπούν την μπάλα. Τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε με τον κόουτς Ντοκ, αλλά θα είναι μία καλή πρόκληση για μας για να δούμε πού βρισκόμαστε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι».

Για το βραβείο κοινωνικής προσφοράς: «Σημαίνει περισσότερο από τα υπόλοιπα. Είναι ξεχωριστό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν, οργάνωσαν το event και το έκαναν πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τη Μαράια, την αδερφή της, Μάγια, όλους τους ανθρώπους του Μιλγουόκι που ενώθηκαν και το οργάνωσαν και επέτρεψαν στις οικογένειες να περάσουν καλά. Δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς αυτούς. Αυτό το βραβείο δεν είναι μόνο εγώ, είναι τόσοι πολλοί άνθρωποι που κατέβαλαν προσπάθεια και ελπίζω να κερδίσω ξανά αυτό το βραβείο».

Διαβάστε ακόμη: