Στη μετακίνησή τους στους Miami Heat, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άφησε πίσω του το νούμερο 34, με το οποίο είχε συνδέσει τα προηγούμενα χρόνια του στον αθλητισμό, και υποδέχτηκε το 7. Και για τα δύο όμως είχε σοβαρούς λόγους να τα επιλέξει, οι οποίοι μάλιστα συνδέονται με τους αγαπημένους του γονείς.
Όπως δήλωσε σχετικά ο ίδιος ο πρωταθλητής: «Φορούσα το 34 γιατί η μαμά μου γεννήθηκε το 1963 και ο μπαμπάς μου το 1964. Αλλά αν προσθέσετε το 3 και το 4, βγαίνει επτά. Επίσης η μαμά μου γεννήθηκε στις 7 Απριλίου. Αυτός είναι ο λόγος που άλλαξα νούμερο αλλά κυρίως γιατί ένιωσα ότι το 34 κουβαλούσε τεράστιο βάρος και ιστορία και, με σεβασμό για τον οργανισμό που με ανέδειξε και για τον οποίο έπαιξα για 13 χρόνια, αποφάσισα να αφήσω εκεί το προηγούμενο νούμερο και να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο.
«Φορούσα το 34 γιατί η μαμά μου γεννήθηκε το 1963 και ο μπαμπάς μου το 1964. Αλλά αν προσθέσετε το 3 και το 4, βγαίνει επτά. Επίσης η μαμά μου γεννήθηκε στις 7 Απριλίου. Ελπίζω να αφήσω το αποτύπωμά μου στο Μαϊάμι και να κάνω και το 7 τόσο θρυλικό όσο το 34. Νιώθω σαν να έκλεισε ένα κεφάλαιο για εμένα, πνευματικά και συναισθηματικά, με αυτό το νούμερο, που σήμαινε τόσο πολλά. Αλλά και το 7 μου αρέσει, είναι καινούριο, είναι καθαρό. Είδα να το φορούν κάποια παιδιά στον δρόμο και περιμένω με ενθουσιασμό να δημιουργήσω νέες στιγμές μαζί του».
Η Mariah Antetokounmpo είχε πει στο 7o Marie Claire Power Trip για τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του συζύγου της: «Η απώλεια του πατέρα του [που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών], μια δοκιμασία για όλη την οικογένεια, που άλλαξε καθοριστικά την τροχιά του Γιάννη, το πώς εξελίχθηκε έκτοτε». Σε κάθε περίπτωση, «δεν σταμάτησε ποτέ να είναι δίπλα στην οικογένεια, τα αδέρφια, τη μητέρα του».
Συγκινεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μπαμπά…» – Η ανάρτηση για το Μουντιάλ 2026
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θέλω να γίνω προπονητής στο NBA» – Αποκάλυψε ποια ομάδα θα ήθελε να αναλάβει
Διαβάστε ακόμη:
- Το κλείσιμο του Ορμούζ απειλεί την Ευρωζώνη με ύφεση και πληθωρισμό 6%
- Στα πρόθυρα της οριστικής εξόδου ο Παύλος Πολάκης αν δεν κερδίσει την προεδρία
- PlayStation: Αντιμέτωπο με αγωγή-μαμούθ €435 εκατ. μετά την απόφαση της Sony
- Σούπερ μάρκετ: Ποια βασικά προϊόντα αναμένεται να γίνουν φθηνότερα από τον Σεπτέμβριο