Προς πώληση για 70 εκατ. δολάρια βγαίνει το πρώην αρχοντικό του Gianni Versace στο Μανχάταν.

Ο σχεδιαστής αγόρασε την έπαυλη των επτά υπνοδωματίων το 1995 και προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση του εσωτερικού του, σύμφωνα με το Sotheby’s International Realty.

Η έπαυλη, που χτίστηκε το 1950, προσφέρει στον αγοραστή την ευκαιρία να «ζήσει σαν βασιλιάς» και «να έχει ένα κομμάτι ακίνητης περιουσίας αλλά και της ιστορίας της μόδας», όπως αναφέρει η ανάρτηση σχετικά με το σπίτι του Gianni Versace.

Με 17 όμορφα διακοσμημένα δωμάτια σε έξι ορόφους, το σπίτι έχει θέα στην Πέμπτη Λεωφόρο και συνορεύει με το Central Park.

Τα δάπεδα είναι από ιταλικό μάρμαρο και αυστριακό παρκέ, ενώ υπάρχουν πέντε τζάκια

«Η ιδιοφυΐα και το όραμα του Versace αποκαλύπτονται στους 4 πρώτους ορόφους, ο καθένας παρουσιάζει το θρυλικό γούστο του σχεδιαστή, το οποίο διαπερνά το σπίτι», σημειώνει η ανάρτηση.

Κάθε όροφος του αρχοντικού έχει διαφορετικό θέμα. Στον τρίτο όροφο υπάρχει μια οροφή που μοιάζει με το θησαυροφυλάκιο της Καπέλα Σιστίνα.

Ο Gianni Versace αποτελεί μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της μόδας. Τα σχέδιά του είναι γνωστά για τις κολακευτικές σιλουέτες τους και τη θεατρική τους όψη, και έχουν φορεθεί μεγάλα ονόματα, όπως η Ναόμι Κάμπελ και ο Έλτον Τζον.

Ο Versace δολοφονήθηκε στα σκαλιά της βίλας του στο Miami Beach το 1997.