Δριμεία επίθεση κατά του Mάρκ Ζούκερμπεργκ εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή τη μετονομασία του Facebook σε Meta.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατηγορεί τον ιδιοκτήτη της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης πως του… έκλεψε την ιδέα.

Ο κ. Βαρουφάκης καταγγέλλει σε ανάρτησή του στο Twitter πως υπάρχει ήδη ιστοσελίδα με την ονομασία Μeta και συγκεκριμένα η metacpc.org, η οποία ανήκει στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού. Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη: «Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta , του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό όμως δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο».

Σε άλλη του ανάρτηση στα αγγλικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει: «Ο Ζάκερμπεργκ “δανείστηκε” το meta μας, για να κάνει re-brand στο Facebook. Νωρίτερα, “δανείστηκε” το όνομα του κινήματός μας, DIEM, για να κάνει re-brand στο κρυπτονόμισμά του το Libra. Τι θα ακολουθήσει;».