Η Pixar για την «Ημέρα του Πατέρα» ανακοίνωσε την πρεμιέρα της 27ης μεγάλου μήκους ταινία της, με τίτλο «Elemental» η οποία ακολουθεί τα βήματα της σειράς Toy Story, δημιουργώντας ενσωματωμένους χαρακτήρες των τεσσάρων βασικών στοιχείων: γη, αέρας, φωτιά και νερό.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πίτερ Σον (Peter Sohn) και παραγωγή της Ντενίς Ρέαμ (Denise Ream) το «Elemental» ταξιδεύει μαζί με ένα αταίριαστο ζευγάρι, την Ember και τον Wade, σε μια πόλη όπου η φωτιά, το νερό, η γη και ο αέρας-κάτοικοι, ζουν μαζί. Η Ember είναι μια απόμακρη φλόγα, ενώ ο Wade, μια ιδιόμορφη ροή νερού. Θα ανακαλύψουν πόσα κοινά έχουν και θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την παιδική ηλικία του Σον στη Νέα Υόρκη. «Οι γονείς μου μετανάστευσαν από την Κορέα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και έχτισαν ένα πολυσύχναστο παντοπωλείο στο Μπρονξ», δήλωσε ο σκηνοθέτης. «Ήμασταν ανάμεσα σε πολλές οικογένειες, που τόλμησε να δημιουργήσει σε μια νέα γη με ελπίδες και όνειρα – όλοι ήμασταν μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα με πολιτισμούς, γλώσσες και όμορφες μικρές γειτονιές. Αυτό με οδήγησε στο Elemental».

Και συνεχίζει: «Η ιστορία μας βασίζεται στα κλασικά στοιχεία – φωτιά, νερό, γη και αέρας. Κάποια στοιχεία αναμειγνύονται μεταξύ τους και κάποια όχι. Τι θα γινόταν αν αυτά τα στοιχεία ήταν ζωντανά;».

Η Pixar, παρουσίασε το πρώτο μισάωρο της ταινίας με μεγάλο ενθουσιασμό από το κοινό στο συνέδριο CinemaCon τον περασμένο μήνα σύμφωνα με το δημοσίευμα του deadline.

Το «Elemental» πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους στις 16 Ιουνίου του 2023.