Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανάμεσα σε άλλα, κατηγορείται ο Μένιος Φουρθιώτης που συνελήφθη νωρίτερα το πρωί. Το κατηγορητήριο, που έχει σχηματιστεί σε βάρος του συλληφθέντος Μένιου Φουρθιώτη από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ιδιαίτερα «βαρύ».

Φουρθιώτης: Κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του Φουρθιώτη περιλαμβάνει τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση από κοινού με τους άλλους δύο συλληφθέντες που θα οδηγηθούν μαζί του στην Εισαγγελία, της ηθικής αυτουργίας και συναυτουργίας σε εκρήξεις και της ηθικής αυτουργίας με βάση το νόμο περί όπλων.

Εκτός από τα τρία κακουργήματα, ο φάκελος σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη περιλαμβάνει και δύο πλημμελήματα: αυτό της απάτης και της απόπειρας εκβίασης.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες, σύμφωνα με την αστυνομία, αποκαλύπτουν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες του παρουσιαστή με τους δυο ποινικούς αλλά και οι συναντήσεις τους, ακόμη και στο σπίτι του. Οι δυο, πάντως, φέρονται να έχουν υποστηρίξει ότι ήθελαν να εργαστούν ξανά ως security του Μένιου Φουρθιώτη και γι’ αυτό είχαν πολλές επαφές και συναντήσεις μαζί του.

Κατά τους Σ.Π. και Σ.Γ., ο Μένιος Φουρθιώτης τους πίεζε να γίνει η επίθεση στο σπίτι του στις 16 Απριλίου, η οποία και έγινε την επόμενη μέρα τελικά.

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ο Φουρθιώτης

«Όχι» από το ΣτΕ στο αίτημα να αυξηθούν τα μέτρα φρούρησής του

Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε δεύτερη απορριπτική απόφαση επί του αιτήματος του συλληφθέντος παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη ο οποίος είχε προσφύγει κατά της απόφασης του αρχηγού της Αστυνομίας για τη μείωση των μέτρων προστασίας του.

Το Δ. Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου (πρόεδρος η αντιπρόεδρος  Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια την πάρεδρο   Χριστιάνα Μπολόφη) με την υπ΄ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη, με το σκεπτικό ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του  αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

Στην αίτηση αναστολής υποστήριζε ότι από την επίμαχη πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή και σωματική ακεραιότητά του, ενώ έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτές θα συνεχιστούν, κάτι που παράλληλα μεταφράζεται σε διαρκή και άμεσο κίνδυνο βαριάς σωματικής βλάβης του, ακόμη και τον θάνατό του.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας, ο Μένιος   Φουρθιώτης δεν έχει επικαλεστεί νέα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής του και κατά συνέπεια έκριναν ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής». Και με το σκεπτικό αυτό οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση αναστολής.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.