Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison, προχώρησε χθες σε μια ιδιαίτερα συμβολική και πολλαπλών μηνυμάτων κίνηση. Ο κ.  Morrison παραβρέθηκε στην αναστάσιμη ακολουθία που τελέστηκε  στο προάστιο Kogarah του Σίδνεϊ, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, και σηματοδότησε την πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρωθυπουργός της Αυστραλίας συμμετέχει στον εορτασμό της Ανάστασης από την Ελληνορθόδοξη κοινότητα.

Η κίνηση αυτή, πλήρης συμβολισμών και νοημάτων, τόσο για το κύρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο οποίο ανήκει η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, όσο και για την ελληνορθόδοξη κοινότητα του Σίδνεϊ, αποτελεί επίσης μια “ψήφο εμπιστοσύνης” στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, καθώς και ένδειξη αλληλοεκτίμησης και σεβασμού μεταξύ των δύο ηγετών.

Για πρώτη φορά Αυστραλός Πρωθυπουργός κάνει Ανάσταση με τους Έλληνες ομογενείς

Μάλιστα, προ της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος είχε την ευκαιρία να μιλήσει ιδιαιτέρως με τον Πρωθυπουργό για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ κατά τη διάρκεια της Τελετής της Αναστάσεως, τον καλωσόρισε ενώπιον του λαού, σημειώνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για τον Ελληνισμό και τον ίδιο η παρουσία του πρώτου της χώρας στην Ορθόδοξη εκκλησία.

Για πρώτη φορά Αυστραλός Πρωθυπουργός κάνει Ανάσταση με τους Έλληνες ομογενείς

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των χιλιάδων πιστών στον Ι. Ναό Αναστάσεως του Χριστού, στο προάστιο Kogarah του Σύδνεϋ, όπου της Ακολουθίας της Αναστάσεως και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και Μελόης κ. Αιμιλιανό.

Το “παρών” έδωσε εκτός από τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Scott Morrison, και ο Υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων κ. Geoff Lee.

Για πρώτη φορά Αυστραλός Πρωθυπουργός κάνει Ανάσταση με τους Έλληνες ομογενείς

Ο κ. Morrison, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Jenny, απηύθυνε θερμό μήνυμα και ευχές προς τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, ενώ νωρίτερα, εισερχόμενος με ευλάβεια στον Ιερό Ναό, άναψε ένα κερί και για τους δοκιμαζόμενους από την πανδημία κατοίκους της Ινδίας.

Στην Τελετή της Αναστάσεως παρέστησαν ακόμη ο πολιτειακός Βουλευτής, κ. Mark Coure, η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, κ. Χρήστος Καρράς, με τη σύζυγό του, Εμπορική Ακόλουθο, κ. Κάτια Γκίκιζα.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.