Δυστυχώς, η γέννηση του Χριστού, δεν… γέννησε καλύτερες ημέρες και νύχτες για τους Έλληνες καταναλωτές ρεύματος και τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η χώρα μας και πάλι είναι μακράν η πρώτη πιο ακριβή στις τιμές χονδρικής στο ρεύμα, από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τιμές που σκανδαλωδώς βρίσκονται στα ύψη.

Είναι προφανές ότι, από όποια σκοπιά και να το δει ο οποιοσδήποτε, ότι εδώ “κάτι τρέχει”, δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η πρωτοφανής στρέβλωση και όποιοι έχουν την ευθύνη να σφυρίζουν αδιάφορα.

Και, επιτέλους, αν δεν μας συμφέρει το διασυνδεδεμένο σύστημα με τις γειτονικές αγορές, που τους δίνουμε φθηνό ρεύμα ενώ εισάγουμε ακριβό, ας αναλάβει πρωτοβουλία η χώρα είτε να το διαφοροποιήσει είτε και να το αποποιηθεί, εφόσον κρίνεται εθνικά ασύμφορο.

Σε κάθε περίπτωση, κάτι πρέπει να γίνει.

Το τίμημα είναι μεγάλο για τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού η κυβέρνηση σπεύδει με επιδοτήσεις να μετριάσει τις επιπτώσεις, αλλά ουσιαστικά απλώς παρατείνει μία από πολλών μηνών στρεβλή κατάσταση, για την εξέλιξη της οποίας υπάρχουν σοβαρές ευθύνες, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Πέρα και έξω από κάθε πολιτική ή κομματική σκοπιμότητα, πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου αφαίμαξη δημόσιου χρήματος και χρήματος φορολογουμένων, επιχειρήσεων και απλών καταναλωτών, που συνιστά κοινωνικό έγκλημα.

Δεν μπορεί η Γερμανία να έχει τιμή μείον 1 ευρώ (!!!) και την ίδια στιγμή η τιμή στην Ελλάδα να βρίσκεται στα 283 ευρώ ανά μεγαβατώρα!!!

Μένω εδώ, γιατί αναζητώ ακριβή στοιχεία για το όλο θέμα, δεν φτάνουν πλέον μόνο οι προφανείς επισημάνσεις κανενός…

Διαβάστε ακόμη: