Ο Μάρκο Ρόις παραμένει πιστός στη Ντόρτμουντ. Ο 33άχρονος αρχηγός των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Μπορούσια σε ηλικία 6 ετών στα μέσα της δεκαετίας του 1990, επέκτεινε το συμβόλαιό του, για ακόμη έναν χρόνο, έως το τέλος της σεζόν 2023 – 2024. Ο –γεννημένος στο Ντόρτμουντ– μεσοεπιθετικός θα αρχίσει το καλοκαίρι τη 12η σεζόν της καριέρας του, ως παίκτης της πρώτης ομάδας του συλλόγου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Borussia Dortmund (@bvb09)

Μετρά 161 τέρματα σε επίσημα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται –αυτή τη στιγμή– στη 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Μπορούσια, καθώς βρίσκεται μόλις 16 γκολ πίσω από τον «θρύλο» της Ντόρτμουντ, Άντι Πράισλερ, ο οποίος στην καριέρα του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, σημείωσε 177.

Μετά τη μονοετή επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο έληγε στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ο έμπειρος άσος τόνισε ότι «ως ομάδα, εμείς –όπως όλοι οι φίλαθλοί μας– έχουμε ένα μεγάλο στόχο στο μυαλό μας, αυτή τη στιγμή, στον οποίο είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές Γερμανίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Borussia Dortmund (@bvb09)

Όμως, πέρα από αυτό, εξακολουθώ να θέλω το καλύτερο για το σύλλογο, στον οποίο έχω περάσει πάνω από τη μισή ζωή μου. Συνεχίζει να μην υπάρχει τίποτε καλύτερο για εμένα, από το γεγονός να πετυχαίνω γκολ μπροστά στους καλύτερους φιλάθλους του κόσμου, στο ομορφότερο στάδιο και να πανηγυρίζουμε νίκες, μαζί.

Αισθάνομαι χαρούμενος που επέκτεινα το συμβόλαιό μου, για άλλον έναν χρόνο, επειδή πάντοτε έλεγα ότι δεν υπάρχει άλλος σύλλογος, στον οποίο θα προτιμούσα να παίζω στην καριέρα μου, από τη Ντόρτμουντ».

Το 2006, ο Μάρκο Ρόις αποχώρησε από τις ακαδημίες της Ντόρτμουντ με προορισμό τη δεύτερη ομάδα της Άαλεν, ενώ, τη διετία 2007 – 2009 αγωνίσθηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Στη συνέχεια, μεταπήδησε στη Γκλάντμπαχ, για να ενταχθεί το 2012, στο έμψυχο δυναμικό των Βεστφαλών.

Διαβάστε ακόμη: