Χρειάστηκε να φτάσουμε στην τρίτη αγωνιστική (τελευταία του πρώτου γύρου) για να γευτεί τη χαρά της νίκης η Μπαρτσελόνα. Με γκολ του Πικέ οι «μπλαουγκράνα» πήραν τους τρεις βαθμούς και ελπίζουν σε μια καλύτερη συνέχεια στον θεσμό.

Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που ανεβάζει την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν στην 3η θέση με τρεις βαθμούς. Από την άλλη πλευρά η Ντιναμό Κιέβου υποχώρησε στην τελευταία με 1 βαθμό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και δίκαια πήραν τη νίκη. Μάλιστα το σκορ είναι φτωχό, καθώς βάση ευκαιριών θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ζεράρντ Πικέ στο 36’ έπειτα από ασίστ του Άλμπα.

Η Μπαρτσελόνα όσο δεν καθάριζε το παιχνίδι άφηνε ζωντανούς τους Ουκρανούς, οι οποίοι τελικά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Τερ Στέγκεν με αποτέλεσμα να γνωρίσουν τη δεύτερη ήττα τους σε τρία ματς. Τέλος ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι ότι γενικά στον πρώτο γύρο οι Ουκρανοί δεν σκόραραν!

Ο Οκαφόρ την οδηγεί στην κορυφή

Η Σάλτσμπουργκ υποδέχθηκε τη Βόλφσμπουργκ και έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Οκαφόρ κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη (3-1), η οποία τη διατηρεί στην πρώτη θέση του ομίλου.

Ο αυστριακός σύλλογος μετά την επικράτησή του κόντρα στη Βόλφσμπουργκ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα βρεθεί στη νοκ άουτ φάση του θεσμού. Μπορεί να έχουμε μπροστά μας άλλες τρεις αγωνιστικές, ωστόσο η Σάλτσμπουργκ έχει 7 βαθμούς και φαντάζει πολύ δύσκολο να χάσει την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Οκαφόρ, ο οποίος σκόραρε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του και συνέβαλλε τα μέγιστα, για να έρθει η νίκη. Πιο συγκεκριμένα το σκορ άνοιξε στο 3’ ο Αντεγέμι, για να έρθει η απάντηση στο 15’ από τον Νμέχα (1-1).

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο ανέλαβε δράση ο Οκαφόρ, ο οποίος αρχικά στο 65’ και έπειτα στο 77’ σκόραρε, βάζοντας αρχικά μπροστά την ομάδα του κι έπειτα κλειδώνοντας τη νίκη της ομάδας του.