Ο Πέδρι υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα μέχρι το 2026 ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» φρόντισαν να βάλουν μυθική ρήτρα ύψους ενός δις ευρώ, ποσό απαγορευτικό για όποια ομάδα σκέφτεται να τον αποκτήσει.

Με την κίνησή της αυτή η Μπαρτσελόνα δείχνει ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει τον 18χρονο υπερταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Οι Καταλανοί στο παρελθόν την είχαν… πατήσει με τη ρήτρα του Νεϊμάρ που μπορεί να ήταν τεράστια (222 εκατομμύρια ευρώ), αλλά όχι απαγορευτική και «παραβιάστηκε» το 2017.

Έτσι, στις διαδικασίες ανανέωσης συμβολαίου του 18χρονου αστέρα της, η ισπανική ομάδα έσπασε κάθε ρεκόρ ρήτρας. Αφού πέρασε τα «διαδικαστικά» με τις απολαβές και τη διάρκεια του συμβολαίου, φρόντισε να ασφαλίσει καλά τον νεαρό ποδοσφαιριστή της. Το συμβόλαιο που θα λήξει την 30η Ιουνίου του 2026, θα έχει τη μεγαλύτερη ρήτρα που έχει βάλει ποτέ. Το ύψος αυτής; «Μόλις» το 1 δισεκατομμύρια ευρώ!

Σαφέστατο μήνυμα της Μπαρτσελόνα προς κάθε άλλον ενδιαφερόμενο για τις υπηρεσίες του Ισπανού αστέρα. Δεν είναι προς πώληση έναντι κανενός ποσού. Εκτός αν κάποια ομάδα «τρελαθεί» και σπάσει την μυθική ρήτρα του.

Μέσα σε μόλις έναν χρόνο στην Βαρκελώνη, ο Πέδρι έγινε βασικό στέλεχος της. Κομβικός για την ανάπτυξη της ομάδας του, ο Ισπανός μέσος εκτόξευσε τις μετοχές του στο Euro με τη φανέλα της πατρίδας του. Και η Μπαρτσελόνα δεν άργησε να τον ανανεώσει για να τον κρατήσει κοντά της πολλά χρόνια ακόμα.