Τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με σκοπό την αποτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων κι πως αυτά διαμμορφώνονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας με το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που καταγράφουν το τελευταίο διάστημα απασχολούν τους υγειονομικούς και θεσμικούς φορείς της χώρας οι οποίοι τακτικά πραγματοποιούν ανάλογες διασκέψεις με σκοπό το σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Παρών και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς κι όλοι οι δήμαρχοι των Π.Ε. Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η αποτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη διαχείριση και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του ιού.

Τόνισαν την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας κι αναμένεται άμεσα εντατικοποίηση των ελέγχων στις περιοχές αυτές.

Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες σειρά rapid test σε μεγάλες βιομηχανίες των περιοχών ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης της ενημέρωσης και μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης των κατοίκων επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.