Ο γερμανικός Τύπος έχει εκφράσει την ανησυχία του αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων από κορωνοϊό που παρατηρείται στην Ελλάδα και γενικότερα, στον ευρωπαϊκό Νότο.

Handelsblatt: «Η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί…»

Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, στην ηλεκτρονική της έκδοση, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, επισημαίνει ότι «η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί στους τουριστικούς προορισμούς. Ιδιαίτερα στην Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ισπανία καταγράφεται μία έκρηξη στους αριθμούς των νέων κρουσμάτων».

Σημειώνει επίσης ότι «οι τρεις χώρες έχουν τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στην ΕΕ. Οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφασίσουν, εάν θέλουν παρόλα αυτά να κάνουν εκεί διακοπές ή καλύτερα στη Γερμανία, όπου ο ιός έχει περιοριστεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα».

Για την Ελλάδα η εφημερίδα του Ντίσελντορφ παρατηρεί ότι «η ιχνηλάτηση επαφών οδηγεί στο συμπέρασμα πως το 50% των νέων κρουσμάτων προέρχονται από την συνάθροιση των νέων σε καφετέριες, μπαρ και νυχτερινά κέντρα».

«Υπερβολική αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα» βλέπει η Merkur

«Υπερβολική αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα» βλέπει η εφημερίδα Merkur του Μονάχου και σημειώνει ότι «μέσα σε μία εβδομάδα τα κρούσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί». Για αυτό, επισημαίνει, «ήδη από την Πέμπτη έχουν τεθεί και πάλι σε ισχύ πιο αυστηροί περιορισμοί σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα, ενώ προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα. Η απαγόρευση του χορού για τους τουρίστες, αλλά και για τους ντόπιους, είναι κάτι που μάλλον δεν αρέσει σε πολλούς».

Η… πρόταση της τοπικής εφημερίδας Kreiszeitung

Για το ίδιο θέμα η τοπική εφημερίδα Kreiszeitung, που κυκλοφορεί στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, σημειώνει: «Οι Γερμανοί τουρίστες ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφτούν την απόφασή τους να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. Οι Έλληνες, όπως και η Κύπρος, αγωνίζονται για μία ακόμη φορά να περιορίσουν τον κορωνοϊό».

Ειδικά για την Κύπρο η εφημερίδα αναφέρει ότι «βρίσκεται πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Την Κυριακή 11 Ιουλίου ο δείκτης μεταδοτικότητας συνέχισε να ανεβαίνει. Περιθώρια βελτίωσης δεν διαφαίνονται, καθώς ο δείκτης φτάνει πλέον το 673,2 έναντι 630,7 το Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι οι Κύπριοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον δείκτη και είναι αδιαμφισβήτητοι… πρωταθλητές του κορωνοϊού ανάμεσα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη».