Ο Σταύρος Μπένος είναι ο «κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει το σχέδιο ανασυγκρότησης στη βόρεια Εύβοια», σύμφωνα με ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου πριν από μια εβδομάδα περίπου.
Όπως ανέφερε στο post του, «όχι μόνο γιατί έχει συνδεθεί με την ανοικοδόμηση της Καλαμάτας και τη δημιουργία των ΚΕΠ, αλλά διότι χάρη στη δουλειά που έχει κάνει στο Diazoma είναι ο σημαντικότερος στην Ελλάδα θιασώτης, και ίσως ο πιο βαθύς γνώστης, του εργαλείου που ονομάζεται: Σχέδιο Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων».
RND: «Σταύρος Μπένος: Ο άνθρωπος που καλείται να σώσει την Εύβοια μετά τις πυρκαγιές»
Μάλιστα, το όνομα του Σταύρου Μπένου «έπαιξε» και στο Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο RND με τον εξής τίτλο: «Σταύρος Μπένος: Ο άνθρωπος που καλείται να σώσει την Εύβοια μετά τις πυρκαγιές».
«Η επιλογή του Σταύρου Μπένου ως επικεφαλής για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Εύβοια οφείλεται και σε έναν υπολογισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη», γράφει το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο RND, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
Η ιστοσελίδα του RND παρατηρεί πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογραμμίζει με αυτό τον τρόπο το άνοιγμα της συντηρητικής παράταξης προς τον κεντρώο και τον αριστερό πολιτικό χώρο».
Εκτός αυτού, «ο Σταύρος Μπένος απολαμβάνει υπερκομματικής αποδοχής μιας και θεωρείται ότι έσωσε την Καλαμάτα και μεταρρύθμισε τη δημόσια διοίκηση».
Το γεγονός αυτό «θα διευκολύνει τo έργο του. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ακουστεί κριτική από την αντιπολίτευση για την επιλογή του Σταύρου Μπένου».
FAZ: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν τα πάει και άσχημα»
Πάντως, οι πυρκαγιές στη χώρα μας συνεχίζουν να απασχολούν τον γερμανικό Τύπο με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung να γράφει πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τα πάει και άσχημα».
Στο δημοσίευμα με τίτλο: «Μεγάλες ζημιές, αλλά λίγοι νεκροί», σημειώνει η FAZ ότι «σε σύγκριση με τους προκατόχους του διακρίνεται για συναίσθηση ευθύνης και παρουσία στο Μέγαρο Μαξίμου».
«Για κάποιους πρωθυπουργούς στο παρελθόν οι πυρκαγιές τον Αύγουστο ήταν κάτι που παρακολουθούσαν από το μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα».
«Κάπως έτσι ήταν όταν, στις μέχρι σήμερα μεγαλύτερες πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007, κάηκαν κυρίως στην Πελοπόννησο περίπου 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους», αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.