Εκεί που ο κρατικός μηχανισμός δεν αστειεύεται, λόγω μιας αστοχίας στην υποβολή εκθέσεων που έχουν να κάνουν με το «πράσινο» προφίλ της Tesla, ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος έστειλε μια ειδοποίηση. Από τη μεριά της η Tesla αντικρούει τους σχετικούς ισχυρισμούς, λέγοντας ότι έχουν απαντήσει σε όλα τα αιτήματα παροχής πληροφοριών της EPA (Environmental Protection Agency).

Η αυτοκινητοβιομηχανία πρόσθεσε επίσης ότι δεν αναμένει «ουσιώδεις αρνητικές επιπτώσεις» αλλά το αποτέλεσμα από την ανακοίνωση της EPA εξακολουθεί να μην είναι καθορισμένο. Η γερμανική περιβαλλοντική εταιρεία από την άλλη, UBA εξέδωσε επίσης πρόστιμο 12 εκατομμυρίων ευρώ στη θυγατρική εταιρεία της Tesla στη Γερμανία, κατηγορώντας την ότι δεν συμμορφώθηκε με τους εγχώριους νόμους και κανονισμούς για την παραλαβή και την ανακύκλωση μπαταριών.

Αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Tesla στη Γερμανία, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ενδέχεται να αντιμετωπίσει περισσότερα πρόστιμα από το κράτος. Σε μια τακτική επιθεώρηση από τις αρχές στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος του Βρανδεμβούργου διαπίστωσε ότι οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται στην υδραυλική εγκατάσταση του κτιρίου δεν ήταν κατάλληλοι για βιομηχανικά λύματα, γεγονός που αποτελεί απειλή για το πόσιμο νερό της περιοχής. Αυτό ήταν η αφορμή για τον Elon Musk που επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση για τη γραφειοκρατία της, υπογραμμίζοντας πως «δεν κατανοεί τον επείγοντα χαρακτήρα με τον οποίο η εταιρεία πολεμά την κλιματική αλλαγή».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.