Η Γερμανία φλέρταρε για 84’ με έναν ιστορικό αποκλεισμό από την Ουγγαρία, αλλά χάρη σε γκολ του Γκορέτσκα πήρε την ισοπαλία 2-2 στην τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου και μαζί την πρόκριση για τους «16» του Euro, όπου θα αντιμετωπίσει σε ένα ματς-ντέρμπι την Αγγλία το Σάββατο 29 Ιουνίου (19:00) στο Γουέμπλεϊ.

Το παιχνίδι

Η Ουγγαρία στην πρώτη της φάση στο παιχνίδι (11′), κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, με τον Ρόλαντ Σάλαϊ να κάνει ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Άνταμ Ζάλαι με ιδανική κεφαλιά νίκησε τον Νόιερ για το 1-0.

Η Γερμανία αντέδρασε και έχασε διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση στο 23′, με τον Χούμελς να σημαδεύει το δοκάρι και στη συνέχεια ο Γκίντερ με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα πάνω στον Γκουλάσι.

Οι Ούγγροι απείλησαν στο 38′ με τον Σάφερ και ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Σάλαι κατέληξε στην αγκαλιά του Νόιερ και το ημίχρονο έκλεισε με το σουτ του Χάβερτζ που έφυγε άουτ στο 45’.

Η πρώτη καλή στιγμή στο β’ ημίχρονο ανήκει στα «πάντσερ» στο 52′, με τον Γκουλάσι να μπλοκάρει το σουτ του Χάβερτζ.

Η ομάδα του Ρόσι απείλησε στο 62′, με τον Σάλαι να σημαδεύει το δοκάρι με εκτέλεση φάουλ, αλλά λίγο αργότερα η Γερμανία έφερε το ματς στα ίσα. Μετά από γέμισμα στην περιοχή της Ουγγαρίας, ο Γκουλάσι έκανε άστοχη έξοδο και ο Χάβερτζ από κοντά έκανε το 1-1 στο 66′.

Οι Ούγγροι πήραν ξανά το προβάδισμα δύο λεπτά αργότερα. Μόλις έγινε η σέντρα μετά το γκολ του Χάβερτζ, ο Σάλαι βρήκε τον Σάφερ, αυτός μπήκε στην περιοχή και από κοντά έκανε το 1-2 στο 68′!

Η Γερμανία, όμως, δεν τα παράτησε και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Γκορέτσκα στο 84′, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς, Γκόζενς (82’ Μουσιάλα), Γκίντερ (82’ Φόλαντ), Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Γκιντογκάν (58’ Γκορέτσκα), Κρόος, Χάβερτς (67’ Βέρνερ), Σανέ, Γκνάμπρι (68’ Μίλερ)

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Ορμπάν, Ατ.Ζάλαι, Μπότκα, Νέγκο, Φιόλα (88′ Νίκολιτς), Νάγκι, Κλαϊνχάισλερ (88′ Λόβρεντσιτς), Σέφερ, Σάλαι (75′ Σεν), Αντ.Ζάλαι (81’ Κ.Βάργκα)