Σε ποσοστά ρεκόρ είναι η υποστήριξη των Γερμανών πολιτών στο ακροδεξιό κόμμα AfD, το οποίο διευρύνει το προβάδισμά του από τον κυβερνητικό συνασπισμό του καγκελάριου Όλαφ Σολτς που βρίσκεται στην τρίτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, η ακροδεξιά είναι δεύτερη σε ποσοστό 22% πίσω από τους χριστιανοδημοκράτες με 26%, με βάση δημοσκόπηση που διενήργησε η INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Η υποστήριξη για τους σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς έφτανε μόλις το 18%. Οι μικρότεροι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, οι πράσινοι και οι φιλελεύθεροι, βρίσκονταν στο 14% και 7% αντίστοιχα.

Η άνοδος του AfD τους τελευταίους μήνες τροφοδοτήθηκε από τη δυσαρέσκεια για ζητήματα που αφορούν το ρεκόρ μετανάστευσης, τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό και τα δαπανηρά μέτρα για την κλιματική κρίση.

Την ίδια στιγμή, οι εσωτερικές διαμάχες στον κυβερνητικό συνασπισμό φαίνεται πως έχουν προκαλέσει την αποστροφή πολλών ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της INSA, το 70% δηλώνει δυσαρεστημένο με την απόδοση της κυβέρνησης ενώ το 60% των πολιτών δηλώνει επίσης δυσαρεστημένο με τις επιδόσεις του Σολτς ως καγκελάριου.

Διαβάστε περισσότερα