Ο συμπρόεδρος των Πράσινων (Die Gruenen) Ρόμπερτ Χάμπεκ κάλεσε τους υποψήφιους καγκελαρίους Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Όλαφ Σολτς να χαλαρώσουν το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα φρένο χρέους (ισοσκελισμένος προϋπολογισμός).

«Εάν τηρούμε τυφλά τους αυστηρούς κανόνες χρέους οι οποίοι προβλέπονται από το Σύνταγμα, αυτό θα περιορίσει τη χώρα», δήλωσε ο Χάμπεκ στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα χαμηλά επιτόκια, μια μετρημένη, στοχευμένη μεταρρύθμιση του φρένου χρέους, όπως υποστηρίζεται από πολλούς οικονομολόγους, είναι ο πιο λογικός δρόμος για να ακολουθήσουμε. Οι υποψήφιοι καγκελάριοι Άρμιν Λάσετ των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και Όλαφ Σολτς των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) πρέπει επιτέλους να συμμετάσχουν σε αυτή τη συζήτηση σοβαρά και εποικοδομητικά. Το κράτος χρειάζεται μεγαλύτερα περιθώρια προκειμένου να γίνουν επενδύσεις για την προστασία του κλίματος και την ψηφιοποίηση. Ως εκ τούτου, είναι ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) Μάρκους Ζέεντερ αρχίζει να το σκέφτεται», τόνισε ο συμπρόεδρος των Πράσινων Ρόμπερτ Χάμπεκ.