Σε «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» βρίσκεται η Γερμανία σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν ο οποίος και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown.

Παράλληλα, από την Κυριακή, η Ελλάδα, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία κατατάσσονται στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» για τη Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ».

Εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19, όποιος φθάνει στη Γερμανία από τις προαναφερθείσες χώρες και δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης από τη νόσο, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα 10 ημερών.

Θα μπορεί ωστόσο να υποβληθεί σε τεστ μετά την 5η ημέρα και, εφόσον είναι αρνητικό, να απαλλαγεί από την υποχρέωση παραμονής σε περιορισμό.

Ο κανόνας ισχύει και για τα παιδιά, αλλά, όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την 5η ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ.

Γερμανία: Καραντίνα για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες από Ελλάδα

Επιπροσθέτως, όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία από χώρα «υψηλού κινδύνου», θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους (εμβολιασμού, ανάρρωσης, διαγνωστικού τεστ).

Προηγουμένως, η Αυστρία είχε επιβάλει νέο γενικό lockdown και την υποχρέωση εμβολιασμού για το σύνολο του πληθυσμού από τον Φεβρουάριο.

 

Διαβάστε επίσης, δύο χρόνια στην «εποχή του Covid-19»:

Δύο χρόνια Covid-19: Νοέμβριο του 2019 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα