Το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία αναμένεται να μειωθεί τον Σεπτέμβριο, λόγω της πτώσης των προσδοκιών για το εισόδημα και της τάσης για αγορές, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου GfK που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του ινστιτούτου υποχώρησε στο -25,5 τον Σεπτέμβριο από το ελαφρώς αναθεωρημένο -24,6 τον Αύγουστο και βρέθηκε κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για -24,3.

«Οι πιθανότητες να ανακάμψει βιώσιμα το καταναλωτικό κλίμα πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους μειώνονται όλο και περισσότερο», δήλωσε ο ειδικός αναλυτής της GfK, Ralf Buerkl.

Τα επίμονα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού εμποδίζουν οποιαδήποτε βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος, είπε ο Buerkl. Δεδομένου ότι το καταναλωτικό κλίμα είναι πιθανό να παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο τους επόμενους μήνες, η ιδιωτική κατανάλωση δεν θα συμβάλει θετικά στη συνολική ανάπτυξη της οικονομίας εφέτος και θα επιβαρύνει μάλλον τις προοπτικές ανάπτυξης στη Γερμανία, ανέφερε η GfK.

Διαβάστε ακόμη: