Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συνεχίζει τη δημοσκοπική της άνοδο και σε τελευταία έρευνα, μοιράζεται τη δεύτερη θέση με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χάνει 1.5 ποσοστιαία μονάδα και περιορίζεται στο 26.5%, ενώ, η AfD κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 19%. Στο ίδιο ποσοστό βρίσκεται και το SPD, με απώλεια επίσης 1.5 μονάδας. Οι Πράσινοι ενισχύονται κατά μισή μονάδα και ανέρχονται στο 13.5%, όπως και οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι οποίοι βρίσκονται στο 9%. Η Αριστερά κερδίζει μισή μονάδα και βρίσκεται ακριβώς στο όριο του 5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA, για λογαριασμό της BILD.

Με βάση τη συγκεκριμένη μέτρηση, θα μπορούσε να σχηματισθεί μόνο τρικομματική κυβέρνηση, είτε CDU/CSU, SPD και FDP είτε CDU/CSU, Πρασίνων και FDP είτε CDU/CSU, SPD, Πρασίνων. «Η αδυναμία της Χριστιανικής Ένωσης και του SPD καθιστά τον σχηματισμό κυβέρνησης ακόμη δυσκολότερο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Καγκελάριος θα προερχόταν από την Ένωση», σημείωσε ο επικεφαλής του INSA, Χέρμαν Μπλίνκερτ.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, ο δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο Υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, ενώ, ακολουθούν ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ· ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Χέντρικ Βουστ· ο αρχηγός του SPD, Λαρς Κλινγκμπάιλ και ο Υπουργός Αγροτικής Οικονομίας, Τζεμ Έτζντεμιρ. Ο Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, περιορίζεται στην 6η θέση της κατάταξης.

Διαβάστε ακόμη: