Το όνομα του 31χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από την βίαιη επίθεση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον Ρέντη, θα χρησιμοποιηθεί για να ονομαστεί ένα πάρκο στην περιοχή της Χαριλάου από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος αστυνομικός επί 20 ημέρες βρέθηκε μαχόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προκειμένου να επιβιώσει ύστερα και από την ακρωτηρίαση που αναγκαστικά υποβλήθηκε.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει από τον δήμο Θεσσαλονίκης να αλλάξει το όνομα της οδού σε “Υπαρχιφύλακας Γεώργιος Λυγγερίδης” για να τιμήσει τον 31χρονο αστυνομικό.

Η Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών του δήμου έκανε πρόταση να ονομαστεί το πάρκο που τοποθετείται στην οδό Γιάννη Αγγέλου, στο μέσο των οδών Αλκαμένους και Νικάνορος, κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου, ως “Πάρκο Υπαρχιφύλακα Γεώργιος Λυγγερίδης”.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα υποβληθεί στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, που εδρεύει στην περιοχή του πάρκου, ώστε να πάρει έγκριση. Δεδομένου ότι πρόκειται για την αποδοχή μιας ονομασίας και όχι για την αλλαγή μιας υφιστάμενης, δεν απαιτείται η έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Επίσης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας πρότεινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το Στρατόπεδο της Υπηρεσίας Αντιτρομοκρατίας (ΥΑΤ) να αναφέρεται με το όνομα του Γιώργου Λυγγερίδη, που υπηρετούσε στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε ακόμη: