Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100.3», δήλωσε για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ότι «ο κ. Ράμμος έχει αγγίξει τα όρια της προδοσίας και όχι μόνο της νομιμότητας».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «αν ο κ. Ράμμος ήθελε να είναι άξιος, θα έπρεπε αν είχε διαπιστώσει παράνομη παρακολούθηση να το πάει στο Δικαιοσύνη και αν ήταν νόμιμη να τηρήσει το απόρρητο και να μην διαρρεύσει».

Ακόμη, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι «οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών υπάρχουν σε όλες τις χώρες για να παρακολουθούν τα τηλέφωνα και στις δημοκρατίες αυτό το αποφασίζει ο νόμος».

Σημείωσε δε ότι «θα πρέπει να καταλήξουμε αν θέλουμε στη χώρα μας να έχουμε υπηρεσία πληροφοριών».

Παπανικολάου(ΑΔΑΕ): Τι περιλάμβανε η επιστολή Ράμμου σε Τσίπρα

Το τακτικό μέλος της ΑΔΑΕ, Κατερίνα Παπανικολάου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο θέμα των παρακολουθήσεων που απασχολεί την κεντρική πολιτική σκηνή.

Η κυρία Παπανικολάου, ξεκαθάρισε πως είχε προηγηθεί αίτημα του κ. Τσίπρα με το ερώτημα αν παρακολουθούνταν συγκεκριμένα άτομα που ανέφερε ο ίδιος και σε αυτό απάντησε ο κ. Ράμμος με μια επιστολή την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως απόρρητη.

«Η απαντητική επιστολή παραδόθηκε και στους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, όπως επίσης και στον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με διαφορετικά όμως ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση αν ο κ. Τσίπρας είχε το δικαίωμα να προβεί στη δημοσιοποίηση των ονομάτων, η κυρία Παπανικολάου απάντησε πως η προσωπική της θέση είναι πως αν θα μιλάγαμε για έναν απλό πολίτη θα έλεγε όχι, αλλά από τη στιγμή που τα πρόσωπα αυτά κινούνται στη δημόσια σφαίρα τα πράγματα αλλάζουν», είπε το τακτικό μέλος της ΑΔΑΕ.

Ερωτηθείσα για το πότε η ΑΔΑΕ επεμβαίνει και διεξάγει έρευνα για παρακολουθήσεις, απάντησε ότι αυτό μπορεί να γίνει είτε όταν προηγηθεί αίτημα από πολίτη, είτε αυτεπάγγελτα αν κριθεί ότι θα πρέπει να το πράξει μετά από πληροφορίες, δημοσιεύματα, κλπ.

Υπογράμμισε δε πως η επιστολή Ράμμου στους πολιτικούς αρχηγούς, ήταν προσωπική του απόφαση και πρωτοβουλία, η οποία όμως όχι απλώς είναι συμβατή με τη θέση και ιδιότητα του, αλλά επιβάλλεται κιόλας.

Τέλος, σχολιάζοντας  δημοσιεύματα που την φέρουν να έχει προνομιακές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Παπανικολάου τα διέψευσε κατηγορηματικά και παρατήρησε ότι η θέση της στην ΑΔΑΕ δόθηκε μετά από εισήγηση των μελών της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, η οποία ήταν ομόφωνη, καθώς ψηφίστηκε και από τους βουλευτές της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη: