Μετά την δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη ότι δεν τίθεται θέμα αποπομπής της Λίνας Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη, κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ανοιχτά τη στήριξή τους στην υπουργό Πολιτισμού.

«Μισούν την Λίνα Μενδώνη γιατί ξεμπλόκαρε όλες τις μεγάλες επενδύσεις που είχαν μπλοκάρει. Η αλήθεια δεν φτάνει να λέγεται αλλά πρέπει να λέγεται και στην σωστή στιγμή. Η κα Λίνα Μενδώνη ως ΥΠΠΟ ξεμπλόκαρε όλες τις μεγάλες Επενδύσεις που ήταν εκεί σταματημένες χρόνια. Εξ ου και το μίσος της Αριστεράς εναντίον της. Την θεωρώ εξαιρετική συνάδελφο». Με αυτή του την ανάρτηση στο Twitter ανακοίνωσε τη στήριξή του στο πρόσωπό της ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τη στήριξη τους εξέφρασαν και άλλα κυβερνητικά στελέχη, σε συνέχεια των επίσημων κυβερνητικών ανακοινώσεων. Χαρακτηριστική η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, ο οποίος δήλωσε:

«Χάνουμε την ουσία και η ουσία είναι ότι επιτέλους αρχίζουμε να βλέπουμε διάφορα ερεβώδη να βγαίνουν στην επιφάνεια και αντί να ασχοληθούμε με την ουσία του πράγματος και να δούμε πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα για να μην το έχουνε εμπόδιο μπροστά τους νέα παιδιά, να μην αντιμετωπίζουν με τρόμο την πιθανότητα να βρούνε τέτοιους ανθρώπους στο διάβα τους, στον εργασιακό τους χώρο ή ανήλικα όντα ακόμη χειρότερα, και αντί να ασχοληθούμε με αυτό έχουμε μετατρέψει ένα τόσο σοβαρό θέμα σε μικροκομματική αντιπαράθεση. Ειμαστε τραγικοί».