Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεν είναι βέβαιος ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας λόγω της πόλωσης του εκλογικού κλίματος.

Ερωτηθείς για το πότε θα γίνουν εκλογές δήλωσε πως αυτό δεν είναι δική του αρμοδιότητα. «Μια μακρόχρονη προεκλογική περίοδος, με εξαιρετικά μεγάλη ένταση και τοξικότητα, θα αποτελέσει ζημιά στην οικονομία. Όσο η αντιπολίτευση αυξάνει τους τόνους ενώ πλησιάζουμε ούτως ή άλλως προς τις εκλογές αυτό θα επιβαρύνει και την οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Απαντώντας στο αν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν ξέρει αν αυτό είναι εφικτό.

«Πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα των εκλογών ο ελληνικός λαός θα επιλέξει σταθερότητα και θα πάνε όλα καλά», σημείωσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «η οικονομία δεν αγαπάει την πολιτική αστάθεια», αλλά και ότι «όποιος θέλει η χώρα να μην μπει σε περιπέτεια θα θέλει να έχουμε σταθερή κυβέρνηση».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ποτέ δεν το αποκλείει, αν και δεν βλέπει και κανένα κόμμα να θέλει να συνεργαστεί. «Δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση με ένα κόμμα με το οποίο διαφωνείς ριζικά»,πρόσθεσε.

Γεωργιάδης: Δεν είναι παράγοντας ανησυχίας η οικονομία

«Η ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ καλά», ανέφερε έπειτα ο κ. Γεωργιάδης εστιάζοντας στον τουρισμό, στις εξαγωγές και στις επενδύσεις. «Δεν μπορώ να καταλάβω την ανησυχία γιατί η οικονομία θα είναι παράγοντας ανησυχίας. Το ότι θα υπάρχει δυσκολία τον χειμώνα, θα υπάρχει. Αυτό θα είναι λόγω του προέδρου Πούτιν και της ενδεχόμενης διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο τρόπο αντιμετώπισης της πληθωριστικής κρίσης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση πήρε μια σειρά από μέτρα στήριξης για τους πολίτες, τα οποία όπως παραδέχτηκε δεν είναι αρκετά. «Δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις από έναν παγκόσμιο πληθωρισμό», επισήμανε.