Η εθνική Ελλάδος μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στη Σουηδία την περασμένη αγωνιστική ήθελε να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα. Άλλωστε μόνο έτσι θα συνεχίσει να διατηρεί ολοζώντανες τις ελπίδες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Το παιχνίδι κόντρα στη Γεωργία ήταν μια σκληρή μάχη, το οποίο τελικά οι διεθνείς μας κατάφεραν να πάρουν χάρη σε δύο γκολ των Μπακασέτα και Πέλκα στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Σε γενικότερο πλαίσιο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εμφάνισε δύο πρόσωπα στο ματς. Ένα αρκετά καλό στο πρώτο μέρος κι ένα προβληματικό στο δεύτερο.

Ωστόσο αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης. Πλέον η επόμενη αγωνιστική είναι ένας ακόμη τελικός κόντρα στη Σουηδία. Ένα παιχνίδι που με νίκη, η Ελλάδα περνάει στη δεύτερη θέση του ομίλου. Παρ’ όλα αυτά παραμένει ζωντανή και με ισοπαλία.

Στο πρώτο ημίχρονο η εθνική μας ομάδα ήταν καλύτερη, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει κάποιο γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Η Γεωργία τη μεγαλύτερη ώρα του αγώνα έπαιζε αμυντικά και προσπαθούσε να αναχαιτίσει τις επιθέσεις μας, χωρίς να έχει διάθεση να βγει στην κόντρα επίθεση.

Παρ’ όλα αυτά από τους παίκτες του Τζον φαν Σιπ έλειψε η ένταση. Η εθνική μας δεν έβαλε την απαιτούμενη ένταση στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να πιέζει μεν αλλά μη δημιουργήσει ασφυκτική πίεση στην αντίπαλο. Βέβαια γκολ βρήκαμε με τον Παυλίδη αρχικά αλλά δε μέτρησε σωστά κι έπειτα με τον Μπακασέτα, όταν η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει τη γραμμή, όμως βοηθός και διαιτητής είχαν άλλη άποψη.

Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 12’, όταν ο Μπακασέτας σούταρε στην κίνηση με τον Λόρια να αποκρούει. Στην επαναφορά ο Παυλίδης άνοιξε το σκορ, όμως σωστά το γκολ δε μέτρησε καθώς ο Μασούρας που γύρισε την μπάλα δεν πρόλαβε να το κάνει πριν περάσει τη γραμμή. Στο 15’ ο Μπακασέτας έκανε τη σέντρα με τον Παυλίδη να πιάνει την κεφαλιά και να περνάει άουτ.

Η εθνική ήταν καλύτερη και στο 23’ ο Τζαβέλας έκανε επίσης μια κεφαλιά, ο Λόρια μπλόκαρε αλλά όπως φαίνεται μάλλον έχει περάσει τη γραμμή με την μπάλα στα χέρια. Όμως ο διαιτητής δεν έδειξε σέντρα και το ματς συνεχίστηκε.

Η μοναδική φάση των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 25’, όταν ο Κακαμπάτζε έκανε το σουτ με τον Βλαχοδήμο να του αρνείται το γκολ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάντως δε δυσκολευόταν να βρει φάσεις και στο 29’ η κεφαλιά του Παυλίδη δε βρήκε στόχο.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του φαν Σιπ είχαν ακόμη δύο στιγμές προκειμένου να σκοράρουν. Αρχικά στο 34’ ο Παυλίδης δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, το οποίο όμως ήταν χλιαρό και κατέληξε στα χέρια του Λόρια. Τέλος, στο 39’ ο Μασούρας δοκίμασε κι αυτός την τύχη του από μακριά αλλά ο Λόρια ήταν και πάλι εκεί.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Γεωργία πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπάθησε να απειλήσει χωρίς επιτυχία την εστία του Βλαχοδήμου. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση για την εθνική μας ομάδα. Η Γεωργία άλλαξε την προσέγγισή της, έκλεισε τους χώρους και μπλόκαρε ουσιαστικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο χρόνος κυλούσε και οι παίκτες του φαν Σιπ δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις και να φανούν απειλητικοί.

Ουσιαστικά μετά τη φάση του Μπακασέτα στο 47’ που μπλόκαρε ο Λόρια, η εθνική μας ομάδα δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Γεωργίας ούτε από τα πλάγια ούτε από τον άξονα. Χαρακτηριστικό του ότι ο ρυθμός είχε πέσει είναι το γεγονός ότι η επόμενη φάση σημειώθηκε στο 80’, όταν ο Παρασχέλια έπιασε μια κεφαλιά αλλά ο Βλαχοδήμος δε δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει. Η απάντηση της εθνικής ήρθε στο 81’, όταν ο Τσιμίκας σέντραρε από αριστερά, ο Πέλκας έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Λόρια αντέδρασε σωστά.

Στο 84’ η Γεωργία κέρδισε ένα φάουλ κοντά στην περιοχή μας, ο Οκιασβίλη το εκτέλεσε απευθείας αλλά ο Βλαχοδήμος έπεσε σωστά και απέκρουσε το σουτ. Το ματς φαινόταν ότι θα τελειώσει 0-0, όμως η εθνική μας ομάδα είχε άλλη άποψη. Συγκεκριμένα στο 90’ κερδίσαμε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπακασέτας.

Ο αρχηγός της εθνικής ήταν ψύχραιμος και με ωραία εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0, αφιερώνοντας μάλιστα το γκολ στον τραυματία Ζέκα. Μάλιστα στο 90+5’ ο Πέλκας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, όταν έκλεψε την μπάλα, ντρίμπλαρε τον προσωπικό του αντίπαλο και με σκάψιμο κέρδισε τον Λόρια, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Μ’ αυτή τη νίκη η εθνική μας ομάδα έφτασε στους 9 βαθμούς και συνεχίζει να καταδιώκει τη Σουηδία, η οποία τη νίκη κόντρα στο Κόσοβο έφτασε στους 12. Από εκεί και πέρα η Γεωργία είναι τελευταία με μόλις έναν βαθμό, ενώ πρώτη είναι η Ισπανία με 13 κι ένα ματς λιγότερο.

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (Νταβιντασβίλι 90+2’), Λομπζανίτζε (Κβιλιταία 90+2’), Τσακβετάτζε, Κβαρατσκέλια (Κβίλια 60’), Μικαουτάτζε (Οκριασβίλι 60’).

Ελλάδα (Τζον φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Σιώπης (Μάνταλος 85’), Μπακασέτας, Μασούρας (Τζόλης 78’), Παυλίδης (Πέλκας 46’).