Μία απίστευτη ιστορία δίδυμων κοριτσιών από τη Γεωργία, που χωρίστηκαν στη γέννα και επανασυνδέθηκαν χάρη σε ένα τηλεοπτικό σόου και στο TikTok, ήρθε στο φως της δημοσιότητας και είναι πραγματικά συγκινητική.

Η Έιμι και η Άνο μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Αμέσως μετά τη γέννησή τους τις πήραν από τη βιολογική τους μητέρα. Τα μωρά πουλήθηκαν σε διαφορετικές οικογένειες και για αρκετά χρόνια η μία δε γνώριζε για την ύπαρξη της άλλης. Ούτε και η βιολογική τους μητέρα γνώριζε ότι οι δίδυμες της ζούσαν, καθώς της είπαν ότι τα μωρά της πέθαναν στη γέννα, το 2005. Τα κοριτσάκια ήταν μεταξύ των χιλιάδων μωρών στη Γεωργία που εκλάπησαν από νοσοκομεία και πουλήθηκαν.

Είδε πρώτη φορά την αδελφή της σε τηλεοπτικό σόου

Σε ηλικία των 12 ετών, η Έιμι Χβίτια παρακολουθούσε το αγαπημένο της τηλεοπτικό πρόγραμμα «Georgia’s Got Talent» στο σπίτι της νονάς της, στη Μαύρη Θάλασσα. Εκεί είδε τον «εαυτό» της να χορεύει στη σκηνή! Ήταν ένα κορίτσι που της έμοιαζε απίστευτα! «Όλοι τηλεφωνούσαν στη μαμά μου και ρωτούσαν: “Γιατί η Έιμι χορεύει με διαφορετικό όνομα;”», είπε η Έιμι στο BBC. «Όλοι έχουν έναν σωσία», ήταν η απάντηση της μητέρας της.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @sartaniaano

Το βίντεο στο TikTok επτά χρόνια αργότερα

Επτά χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2021, η Έιμι δημοσίευσε στο TikTok ένα βίντεο της. Είχε μπλε μαλλιά κι έκανε piercing στο φρύδι της.

Η 19χρονη Άνο Σαρτάνια ζούσε στην Τιφλίδα, 320 χλμ. μακριά. Ένας φίλος της έστειλε το βίντεο με την Έιμι στην Άνο.

Η Άνο προσπάθησε να εντοπίσει την κοπέλα με το τρυπημένο φρύδι στο διαδίκτυο, αλλά δεν μπορούσε να τη βρει, οπότε μοιράστηκε το βίντεο σε μια πανεπιστημιακή ομάδα στο WhatsApp, για να δει αν κάποιος μπορούσε να τη βοηθήσει. Κάποιος που γνώριζε την Έιμι είδε το μήνυμα και τις έφερε σε επαφή στο Facebook.

Η Έιμι κατάλαβε αμέσως ότι η Άνο ήταν το κορίτσι που είχε δει πριν από τόσα χρόνια στο Georgia’s Got Talent. «Σε έψαχνα τόσο καιρό!», έστειλε μήνυμα. «Κι εγώ», απάντησε η Άνο.

Η απίστευτη ομοιότητα και τα κενά στις πληροφορίες που είχαν

Τα δύο κορίτσια άρχισαν να μιλούν και μετά από μία εβδομάδα συναντήθηκαν. Διαπίστωσαν πως είχαν πολλά κοινά, αλλά οι πληροφορίες που είχαν δεν έβγαζαν νόημα.

Γεννήθηκαν και οι δύο στο μαιευτήριο Kirtskhi -το οποίο δεν υπάρχει πλέον- στη δυτική Γεωργία.  Ωστόσο, τα γενέθλιά τους απείχαν μερικές εβδομάδες μεταξύ τους, σύμφωνα με τα  πιστοποιητικά γέννησής τους.

Τους άρεσε η ίδια μουσική, αγαπούσαν και οι δύο τον χορό και είχαν ακόμη και το ίδιο χτένισμα. Ανακάλυψαν ότι είχαν την ίδια γενετική ασθένεια, μια διαταραχή των οστών που ονομάζεται δυσπλασία.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @sartaniaano

«Κάθε φορά που μάθαινα κάτι καινούργιο για την Άνο, τα πράγματα γίνονταν όλο και πιο περίεργα», είπε η Έιμι.

«Ήταν σαν να κοίταζα σε καθρέφτη, το ίδιο ακριβώς πρόσωπο, η ίδια ακριβώς φωνή. Εγώ είμαι εκείνη και εκείνη είναι εγώ», είπε η Έιμι για την πρώτη τους συνάντηση στον σταθμό του μετρό Rustaveli στην Τιφλίδα.  Ήξερε τότε ότι ήταν δίδυμες. «Δε μου αρέσουν οι αγκαλιές, αλλά την αγκάλιασα», είπε η Άνο.

Πώς έμαθαν την αλήθεια από τις ανάδοχες οικογένειες

Αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τις οικογένειές τους και για πρώτη φορά έμαθαν την αλήθεια. Είχαν υιοθετηθεί, χωριστά, με διαφορά λίγων εβδομάδων το 2002, όπως γράφει το BBC.

Η Έιμι ήταν αναστατωμένη και ένιωθε ότι όλη της η ζωή ήταν ένα ψέμα. Η Άνο ήταν θυμωμένη και αναστατωμένη, αλλά ήθελε απλώς να τελειώσουν οι δύσκολες συζητήσεις για να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Ψάχνοντας περισσότερο, οι δίδυμες διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία στα επίσημα πιστοποιητικά γέννησής τους, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας γέννησής τους, ήταν λάθος.

Η μητέρα της Έιμι είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά και πως ένας φίλος της είπε ότι υπήρχε ένα ανεπιθύμητο μωρό στο τοπικό νοσοκομείο. Θα έπρεπε να πληρώσει τους γιατρούς, αλλά θα μπορούσε να το πάρει στο σπίτι της και να το μεγαλώσει ως δικό της. Η μητέρα της Άνο είχε ακούσει την ίδια ιστορία.

Οι οικογένειες που υιοθέτησαν τα κοριτσάκια δε γνώριζαν ότι τα κορίτσια ήταν δίδυμα και ότι αυτό που έκαναν ήταν παράνομο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amy (@_amykhvitia)

Πώς βρήκαν τη βιολογική τους μητέρα

Η Έιμι ήθελε να αναζητήσει τη βιολογική τους μητέρα για να μάθει, αλλά η Άνο δεν ήταν σίγουρη. Τότε, η Έιμι βρήκε μια ομάδα στο Facebook αφιερωμένη στην επανένωση των οικογενειών της Γεωργίας που είχαν παιδιά, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι είχαν υιοθετηθεί παράνομα κατά τη γέννησή τους.

Σε αυτή τη σελίδα, μοιράστηκε την ιστορία τους και πήρε απάντηση από μια νεαρή γυναίκα από τη Γερμανία, η οποία της είπε ότι η δική της μητέρα είχε γεννήσει δίδυμα κορίτσια στο μαιευτήριο Kirtskhi το 2002 και ότι παρά το γεγονός ότι της είπαν ότι είχαν πεθάνει, πλέον είχε κάποιες αμφιβολίες.

Οι εξετάσεις DNA αποκάλυψαν ότι το κορίτσι από την ομάδα του Facebook ήταν η αδελφή τους και ζούσε με τη βιολογική τους μητέρα, την Άζα, στη Γερμανία

Τα κορίτσια ταξίδεψαν για τη Γερμανία προκειμένου να συναντήσουν την Άζα, αν και η Άνο συμφώνησε να πάει στο ταξίδι, μόνο για να στηρίξει την Έιμι σε αυτή της την επιθυμία.

Σε ένα ξενοδοχείο στη Λειψία, η Έιμι και η Άνο προετοιμάζονται να συναντήσουν τη βιολογική τους μητέρα, η οποία με το που της αντικρύζει, ορμάει και τις αγκαλιάζει σφιχτά. Τα δάκρυα τρέχουν στο πρόσωπο της Έιμι, αλλά η Άνο παραμένει αυστηρή.

Στη συνέχεια, οι δίδυμες εξομολογήθηκαν ότι η μητέρα τους τούς εξήγησε ότι μετά τον τοκετό, έπεσε σε κώμα. Όταν ξύπνησε, το προσωπικό του νοσοκομείου της είπε ότι λίγο μετά τη γέννα τα μωρά είχαν πεθάνει.

Η συνάντηση της Έιμι και της Άνο με τη βιολογική τους μητέρα έδωσε νέο νόημα στη ζωή της Άζα. Παρόλο που δε ζουν κοντά, εξακολουθούν να έχουν επαφή.

Διαβάστε ακόμη: