Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, τονίζοντας πως η εικόνα της χώρας φαίνεται να αλλάζει χάρη σε αυτούς.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, το αποτέλεσμα τους αλλάζει ήδη την εικόνα της Ελλάδας. Μάλιστα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τους ρυθμούς που εμβολιάζεται ο πληθυσμός.

Συγκεκριμένα, είπε ότι κάθε μέρα πραγματοποιούνται 100.000 εμβολιασμοί. Μάλιστα, αυτό το νούμερο παραμένει σταθερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, τον Ιούλιο, θα έχουμε μια διαφορετική εικόνα σαν χώρα, η οποία έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται.

Άλλωστε, όπως φανέρωσε ο υφυπουργός, ήδη 4.500.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ενώ άλλοι 3.200.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη και είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι.

Πέλλα: Μηνύσεις κατέθεσε η οικογένεια της 68χρονης

Εμβολιασμοί για όλες τις ηλικιακές ομάδες

«Την Κυριακή είχαμε 62.000 εμβολιασμούς. Έχουν ανοίξει οι εμβολιασμοί για όλες τις ηλικιακές ομάδες, πλην του περιορισμού για τους κάτω των 60 ετών για το εμβόλιο της AstraZeneca». Αυτά ήταν τα λόγια του, ενώ υπενθύμισε ότι και σήμερα οι εμβολιασμοί γίνονται κανονικά. Τέλος, αναφερόμενος στους νέους μέχρι 24 ετών, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι η συμμετοχή της συγκεκριμένης ηλιακής ομάδας έχει ξεπεράσει τις 100.000.

Σημειώνεται πως το 57% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που έχουν λάβει έστω μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό μέχρι σήμερα 21 Ιουνίου, σύμφωνα με γράφημα που ανήρτησε στο Twitter η αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ. Επισημαίνεται επίσης, ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 325,1 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην ΕΕ και έχουν παραδοθεί 385 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Θυμίζουμε πως, σε άλλες του, πρόσφατες δηλώσεις, ο κ. Γεωργαντάς είχε πει ότι δεν υπάρχει μεγάλο «κύμα» ακυρώσεων ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Επίσης, έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών, με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, και ήδη είχαν κλειστεί 51.000 ραντεβού σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά.