H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετρήθηκε και πέρασε κάτω από τον πήχη, έρχεται όλο και πιο κοντά η ανάγκη για τη νέα αλλαγή», ενώ στην αποψινή ομιλία της στην 85η ΔΕΘ θα παρουσιάσει το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, «την εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του Κινήματος για την ανάπτυξη για την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη».

«Η ελληνική κοινωνία αποζητά τη νέα αλλαγή. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετρήθηκε και πέρασε κάτω από τον πήχη. Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω με τον πρωθυπουργό: ότι η Ελλάδα μπορεί, ότι η Ελλάδα αλλάζει.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί, δεν αλλάζει πολιτικές, φτιάχνει μία Ελλάδα για λίγους. Κάθε μέρα διαψεύδει όσους πίστεψαν στις δήθεν μεταρρυθμίσεις. Τώρα όλο και πιο κοντά έρχεται η ανάγκη για τη νέα αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή», επισήμανε η κυρία Γεννηματά, στο περιθώριο της συνάντησης της με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

Όσον αφορά τη ΔΕΘ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε πως «με τη σωστή ανάπτυξη και με τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι βέβαιο ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα έχει κρίσιμο ρόλο και για τα επόμενα χρόνια».

Την Φώφη Γεννηματά συνόδευαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές Βσίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης, Απόστολος Πάνας, Ανδρέας Πουλάς, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και άλλα στελέχη του κόμματος.

Γεννηματά: Τα μέτρα της κυβέρνησης για τη νεολαία είναι κοροϊδία

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι οι εξαγγελίες για τη νεολαία συνιστούν κοροϊδία των νέων καθώς επίσης και πώς ο πρωθυπουργός, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε, έχει κατά νου τις πρόωρες εκλογές.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μία Ελλάδα για λίγους. Αυτή είναι η βασική μας αντίρρηση στα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους μεγάλους και ισχυρούς». Ειδικότερα για τα μέτρα ανακούφισης από τις αυξήσεις της ΔΕΗ στο ρεύμα, τόνισε ότι κανείς στην Ελλάδα δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι πρόκειται να γίνει. «Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης έχουν πει τρία διαφορετικά πράγματα από αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Είναι η πρώτη φορά που τόσες μέρες μετά δεν μπορεί να εξειδικευτεί μία κυβερνητική εξαγγελία. Έχω παρά πολλές επιφυλάξεις ότι η μέση ελληνική οικογένεια θα στηριχθεί πραγματικά και όχι μόνο η μέση ελληνική οικογένεια αλλά και η ανταγωνιστικότητά της μικρομεσαίας επιχείρησης που χτυπήθηκε από τη δεκαετή κρίση και τα μνημόνια», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Επίσης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για τις επιχειρήσεις λέγοντας πώς η κυβέρνηση διευκολύνει συγχωνεύσεις και εξαγορές μικρομεσαίων επιχειρήσεων από μεγαλύτερους. «Δεν στηρίζουν τη δικτύωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τις συνέργειες και τα clusters που λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι θα έπρεπε να είναι λύση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και τόνισε ότι είναι κοροϊδία τα μέτρα για τους νέους. «Μόλις έφυγε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, αποδείχτηκε ότι μιλάμε για 100 ευρώ το μήνα και όχι 600 ευρώ. Δηλαδή, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είναι κατώτερο και από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που δίνουν 500 ευρώ. Μου λέτε τώρα ότι στηρίζεται η νεολαία από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό. Κοροϊδία είναι αυτό», είπε η κ. Γεννηματά .