Ο Γ. Περιστέρης βασικός μέτοχος της ΓΕΚ Τέρνα είχε δηλώσει ότι πουλήσει μετοχές καθώς η συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είχε ξεπεράσει το όριο που ο νόμος ορίζει και ενεργοποιεί τη διαδικασία υποβολής ημόσιας πρότασης.
Ο βασικός μέτοχος της ΓΕΚ Τέρνα Γιώργος Περιστέρης πούλησε το 1,72% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας καθώς στις 25 Ιανουαρίου είχε δηλώσει ότι μέχρι τις 24 Μαρτίου 2022 θα διαθέσει τον αναγκαίο αριθμό μετοχών προκειμένου το ποσοστό του να μην υπερβαίνει το όριο που ορίζει ο νόμος (33,33%) και ενεργοποιεί τη διαδικασία υποβολής δημόαις πρότασης (για να υπολογιστεί το όριο αυτό δεν λαμβάνονται υπόψη οι ίδιες μετοχές των εταιρειών).

Latsco Hellenic Holdings

Το family office της κας Μαριάννας Λάτση, που ήδη κατέχει ποσοστό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, περιλαμβάνεται στα εγχώρια και ξένα χαρτοφυλάκια που απέκτησαν σήμερα μετοχές της εισηγμένης.

Συγκεκριμένα η Latsco Hellenic Holdings, που ήδη κατέχει το 7,6% των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα.

Πλέον επίσημα η Μαριάνα Λάτση κατέχει το 9,32% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Τα πακέτα πέρασαν στην τιμή των 9,27 ευρώ ανά μετοχή.

Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας πριν τη συγκεκριμένη πώληση ήταν η εξής: Γ. Περιστέρης 29,75%, Latsco Hellenic Holdings SARL 7.59% και ΓΕΚ Τέρνα (ίδιες μετοχές) 6,5%. Αφαιρουμένων των ιδίων μετοχών τα ποσοστά είναι υψηλότερα και του Γ. Περιστέρη ξεπερνούσε το 33,3%