Σήμερα (13/04), ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε μονάδες και φυλάκια της περιοχής ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο, για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό, στο πλαίσιο του εορτασμού των Άγιων Ημερών του Πάσχα.

Ο κ. Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, αντάλλαξε ευχές:

  • Στις Καστανιές, με το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου (Ε.Φ.) «1».
  • Με το προσωπικό του Ε.Φ. «5».
  • Τον Λαγό, με το προσωπικό των Σχηματισμών της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού.
  • Το Διδυμότειχο, με το προσωπικό της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.
  • Το Σουφλί, με το προσωπικό του Ε.Φ. «126» και μέσω τηλεδιάσκεψης με το προσωπικό που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή «Καζανί Ρέμα».
  • Την Αλεξανδρούπολη, με το προσωπικό των Σχηματισμών της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, κατά την επίσκεψη και απευθυνόμενος στο σύνολο του προσωπικού, ευχήθηκε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο και εξήρε την αφοσίωση στην εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας στην πρώτη γραμμή άμυνας, ενώ, τόνισε ότι θα πρέπει να νιώθουν όλοι υπερήφανοι που αποτελούν τους φύλακες των συνόρων της χώρας μας.

Τέλος, αναφερόμενος στο σημερινό ασταθές γεωστρατηγικό περιβάλλον, τις προκλήσεις και απειλές που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εξέφρασε την εμπιστοσύνη στη μαχητική και αποτρεπτική ικανότητα του προσωπικού, προτρέποντας εκείνο να συνεχίσει την εκτέλεση της αποστολής του, με ζήλο, αφοσίωση και πάθος.

Διαβάστε ακόμη: