Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο Gavin MacLeod, ο θεατρικός, τηλεοπτικός και κινηματογραφικός ηθοποιός. Ο ηθοποιός βρέθηκε στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με την Stephanie Steele Zalin, τη θετή κόρη του. Η ίδια απέδωσε τον θάνατό του στην ηλικία του, σημειώνοντας ωστόσο ότι μέχρι προσφάτως ήταν καλά στη υγεία του.

«Είχε μια από τις πιο καταπληκτικές, γεμάτες χαρές ζωή. Απολάμβανε κάθε λεπτό της. Δεν πιστεύω ότι φανταζόταν ούτε στα πιο τρελά του όνειρα την ζωή που κατέληξε να έχει και να δημιουργήσει», σημείωσε η Stephanie, που τον χαρακτήρισε «τον καλύτερο, πιο γλυκό και αγνό άνθρωπο».

Πριν το «The Love Boat», είχε υποδυθεί επίσης τον σαρκαστικό συντάκτη ειδήσεων στο «The Mary Tyler Moore Show». Ο Ed Asner, που έπαιζε απέναντι στον MacLeod στην κωμική τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1970, σχολίασε στο Twitter πως νιώθει συντετριμμένος.

«Ο Gavin ήταν αδερφός μου, συνεργάτης στο έγκλημα (και στο φαγητό)», σημείωσε.

Ο Gavin MacLeod, που έπαιζε κυρίως δεύτερους ρόλους, έγινε μάλλον απρόσμενα διάσημος ενσαρκώνοντας τον Captain Stubing στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Pacific Princess, οι επιβάτες του οποίου, ενίοτε αστέρες όπως ο Τζιν Κέλι, βρίσκονταν μόνιμα σε ρομαντικές ή αλλόκοτες περιπέτειες.

Η τηλεοπτική σειρά «Το Πλοίο της Αγάπης», που η κριτική αντιμετώπιζε μάλλον με χλεύη, μεσουράνησε στις δεκαετίες του 1970-1980 και αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλής, κρατώντας συνολικά 11 σεζόν ενώ ενέπνευσε διάφορες ταινίες.

«Οι κριτικοί την απεχθάνονταν, τη χαρακτήριζαν αποβλακωτική τηλεόραση», είχε πει ο ηθοποιός σε συνέντευξη στους Los Angeles Times, το 2013.

Για μεγάλο μέρος της καριέρας του, ο Gavin MacLeod έδινε μάχη με τον αλκοολισμό. Είχε τέσσερα παιδιά από τον πρώτο του γάμο, που έληξε με διαζύγιο, και τρία θετά από τον δεύτερο.