Απολαυστική η Γαλλία νίκησε τις ΗΠΑ με 83-76 για την 1η αγωνιστική του Α’ ομίλου και έδειξε πανέτοιμη για να ανέβει στο βάθρο! Ο Εβάν Φουρνιέ με 28 πόντους, έβαλε την υπογραφή του στον θρίαμβο των τρικολόρ επί της Team USA.

Οι ΗΠΑ μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και απέκτησαν από πολύ νωρίς προβάδισμα στο σκορ. Με μπροστάρηδες του Ντουράντ, Λίλαρντ και Αντεμπάγιο οι Αμερικανοί είχαν σταθερά μία διαφορά 7-8 πόντων. Κάπως έτσι, η πρώτη περίοδος τελείωσε με σκορ 22-15 υπέρ της Team USA.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο 2ο δεκάλεπτο με τους Αμερικανούς να πυροβολούν από την περιφέρεια και τους Γάλλους να προσπαθούν να χτυπήσουν στο ζωγραφιστό, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το ύψος των Γκομπέρ αλλά και του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού, του Μούσταφα Φολ, δίχως όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Οι 2 ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με τις ΗΠΑ να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 45-37.

Αλλαγή σκηνικού

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως πήρε μπρος η μηχανή του σκορ που ονομάζεται Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος γκαρντ πήρε στις πλάτες του τους τρικολόρ και με συνεχόμενα τρίποντα και δύσκολα καλάθια ροκάνιζε την διαφορά. Με την περιφερειακή γραμμή των Γάλλων να παίρνει φωτιά, έτρεξαν επιμέρους σκορ 25-11 και μπήκαν στην τέταρτη περίοδο έχοντας διαφορά 6 πόντων (62-56). Οι ΗΠΑ σε όλο αυτό το διάστημα αγωνίστηκαν χωρίς πλάνο σε επίθεση και άμυνα κάτι που πλήρωσαν στο τέλος.

Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τις 2 ομάδες να βρίσκονται σταθερά κοντά στο σκορ. Οι Αμερικανοί δεν έκαναν σωστές επιλογές στην επίθεση, οι Γάλλοι έχασαν συνεχόμενα τρίποντα και τα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης εξελίχθηκαν σε θρίλερ. Οι παίκτες του Πόποβιτς με εξαιρετική άμυνα και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζρου Χόλιντεϊ κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ με 6 πόντους(63-69). Παρ’ όλα αυτά, οι Γάλλοι δεν πτοήθηκαν και με σερί 12-0, μετέτρεψαν το 67-74 σε 79-74 με καθοριστικά καλάθια των Ντε Κολό και Φουρνιέ. Το τελικό 83-76 χάρισε το ροζ φύλλο αγώνα στο συγκρότημα του Κολέ, στην μεγάλη έκπληξη της πρεμιέρας, επικρατώντας για 2η συνεχόμενη φορά των ΗΠΑ, μετά και τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας το 2019.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 37-45, 62-56, 83-76