Αυτοί είναι οι 10 αθλητές, ανάμεσά τους ο Λιονέλ Μέσι, με τις υψηλότερες αμοιβές στον κόσμο κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, με συνολικές αποδοχές, προ φόρων, 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 860.920.000 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι κατά 28% μεγαλύτερο από τις αμοιβές των αντίστοιχων 10 της προηγούμενης χρονιάς.

Επίσης, είναι ένα ποσό που απέχει μόλις μερικά εκατομμύρια από το ρεκόρ των 1,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 870.750.000 ευρώ του 2018, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αργεντινής Marketingregistrado. Οι 10 λοιπόν, υψηλότερα αμειβόμενοι αθλητές στον κόσμο έχουν ως εξής:

Κόνορ ΜακΓκρέγκορ (μικτές πολεμικές τέχνες), με 180 εκατομμύρια δολάρια

Ιρλανδός αθλητής μεικτών πολεμικών τεχνών που έχει συμβόλαιο με το Ultimate Fighting Championship (UFC). Είναι ο πρώην πρωταθλητής Eλαφρών Βαρέων (Lightweight) του UFC, και πρώην πρωταθλητής στην κατηγορία φτερού (Featherweight) του UFC. Στη διάρκεια της καριέρας του, ο ΜακΓκρέγκορ έχει αγωνιστεί στις κατηγορίες ελαφρών και ημιμεσαίων βαρών, καθώς και στην κατηγορία φτερού.

Λιονέλ Μέσι (ποδόσφαιρο/Μπαρτσελόνα), με 130 εκατομμύρια δολάρια

Αργεντινός διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός με την Μπαρτσελόνα και την εθνική Αργεντινής. Συχνά θεωρείται ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα και ένας από τους καλύτερους του αθλήματος όλων των εποχών.

https://www.youtube.com/watch?v=5dU5MGFV4kE

Κριστιάνο Ρονάλντο (ποδόσφαιρο/Γιουβέντους, με 120 εκατομμύρια δολάρια

Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται για την Γιουβέντους και για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος. Έχει στην κατοχή του πέντε Χρυσές Μπάλες, περισσότερες από κάθε άλλον Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή και είναι ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία που κέρδισε τέσσερα Χρυσά Παπούτσια.

Νταρκ Πρέσκοτ (αμερικάνικο ποδόσφαιρο/Ντάλας Καουμπόις), με 107 εκατομμύρια δολάρια

Αμερικανός quarterback για τους Dallas Cowboys του National Football League (NFL). Έπαιξε στο κολέγιο ποδόσφαιρο για τους Μπουλντόγκ του Μισισιπή και επιλέχθηκε από τους Cowboys στον τέταρτο γύρο του σχεδίου NFL του 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=jijfOdIDKKk

ΛεΜπρον Τζέιμς (μπάσκετ/Λος Άντζελες Λέικερς), με 96,5 εκατομμύρια δολάρια

Αμερικανός επαγγελματίας διεθνής, καλαθοσφαιριστής που αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ με τους Λος Άντζελες Λέικερς στο NBA. Είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής του NBA, τέσσερις φορές MVP του πρωταθλήματος, τέσσερις φορές MVP των τελικών, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος τη σεζόν 2007 – 2008 και NBA Ρούκι της Χρονιάς το 2004. Με βάση τα επιτεύγματά του και την μεγάλη του διάρκεια στο ανώτατο επίπεδο της καλαθοσφαίρισης, θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος.

Νεϊμάρ (ποδόσφαιρο/Παρί Σεν Ζερμέν), με 95 εκατομμύρια δολάρια

Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται με την ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν και αγωνίζεται ως μέσος ή συνηθέστερα επιθετικός. Στην ηλικία των 19, κέρδισε το βραβείο ως ποδοσφαιριστής της χρονιάς της Νότιας Αμερικής για το 2011 και το βραβείο ΦΙΦΑ Πούσκας.

Ρότζερ Φέντερερ (τένις), με 90 εκατομμύρια δολάρια

Ελβετός επαγγελματίας αντισφαιριστής, ο οποίος κατατάσσεται σήμερα στο Νο 6 παγκοσμίως από την Ένωση Επαγγελματιών Αντισφαιριστών. Είναι ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, σύμφωνα μάλιστα με τις κατά καιρούς δηλώσεις σχολιαστών τένις και τενιστών, «ο σπουδαιότερος όλων των εποχών».

Λιούις Χάμιλτον (οδηγός Φόρμουλα Ένα), με 82 εκατομμύρια δολάρια

Βρετανός οδηγός της Φόρμουλα 1, ο οποίος αγωνίζεται σήμερα με την ομάδα της Mercedes AMG F1 Team (από την αγωνιστική περίοδο του 2013). Ο Χάμιλτον έχει κατακτήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο πρωτάθλημα οδηγών 7 φορές, το 2008, το 2014, το 2015, το 2017, το 2018, το 2019 και το 2020 ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίχαελ Σουμάχερ. Επιπλέον, κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες στην Φόρμουλα 1, οι οποίες είναι 95.

Τομ Μπρέιντι (αμερικάνικο ποδόσφαιρο/Τάμπα Μπέι Μπακανίερς), με 76 εκατομμύρια δολάρια

Αμερικανός quarterback για τους Tampa Bay Buccaneers του National Football League (NFL). Πέρασε τις πρώτες 20 σεζόν του με τους New England Patriots, όπου ήταν κεντρικός συντελεστής της δυναστείας του franchise από το 2001 έως το 2019. Θεωρείται ευρέως ως ο μεγαλύτερος quarterback όλων των εποχών.

https://www.youtube.com/watch?v=rJK14hHgWf8

Κέβιν Ντουράντ (μπάσκετ/Μπρούκλιν Νέτς), με 75 εκατομμύρια δολάρια

Αμερικανός διεθνής καλαθοσφαιριστής. Αγωνίζεται ως Σμολ φόργουορντ και Πάουερ φόργουορντ στους Μπρούκλιν Νετς στο NBA με το νούμερο 7.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.