Η γαλλική αστυνομία απέκλεισε το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι καθώς σύμφωνα με το Reuters που επεικαλείται τον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 στο σημείο βρίσκεται ένας άνδρας που απειλεί να αυτοπυρποληθεί.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο άνδρας φέρεται να φοράει ζώνη με εκρηκτικά και λέγεται ότι είναι εφοδιασμένος με ένα αντικείμενο που μοιάζει με χειροβομβίδα ενώ μέσα στο δωμάτιο που έχει ταμπουρωθεί, ενδέχεται να βρίσκεται και ο πρέσβης.

«Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Λοράν Νουνιέζ έχει κινητοποιήσει την BRI», μία επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι το προξενείο υπέβαλε «αίτημα για επέμβαση».

Η περιοχή γύρω από το ιρανικό προξενείο αποκλείσθηκε και επίκειται επέμβαση της αστυνομίας αφού «αυτόπτης μάρτυρας είδε έναν άνδρα να εισέρχεται εκεί κρατώντας μια χειροβομβίδα ή ένα γιλέκο με εκρηκτικά», σύμφωνα με πηγή από την αστυνομική διεύθυνση.

Η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας ανέφερε ότι οι δυνάμεις της βρίσκονται στο σημείο και ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την ευρύτερη περιοχή ενώ, σύμφωνα με την εταιρία λειτουργίας του μετρό RATP, έχει διακοπεί η λειτουργία σε κοντινή γραμμή του μετρό για λόγους ασφαλείας.

 

Διαβάστε ακόμη: