Μετά την πολύκροτη δίκη του Ντομινίκ Πελικό για την ενορχήστρωση και έπειτα τη συμμετοχή του σε ομαδικούς βιασμούς σε βάρος της συζύγου του, Ζιζέλ, μια ακόμα δίκη έρχεται να σοκάρει τη Γαλλία, η οποία ξεκινά σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τη δολοφονία του 23χρονου Τεό Ντεκουσάντ το 2021, από την τότε 18χρονη, Καμίλ Ανζενό, η οποία έκρυψε το πτώμα του σε ένα ντουλάπι, αφού το τοποθέτησε σε πλαστικές σακούλες, ενώ έπειτα έκανε αγορές με την κάρτα του και οδηγούσε το αυτοκίνητό του – και όλα αυτά χωρίς να επιδεικνύει καθόλου τύψεις.

Η Καμίλ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 30 ετών για «ανθρωποκτονία από πρόθεση, κλοπή και απάτη».

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος franceinfo, η κατηγορούμενη, παραδέχτηκε την ενοχή της, παρουσιάζοντας ωστόσο μια αρκετά αποστασιοποιημένη στάση σε όλο αυτό.

Τον θεωρούσε υποχείριό της

Μιλώντας για τον 23χρονο, τον περιέγραψε ως «ντροπαλό», «προσεκτικό» και «εσωστρεφή, όχι πολύ άνετος με τις γυναίκες», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τον θεωρούσε υποχείριό της.

Οι δύο νεαροί είχαν γνωριστεί σε μια ντισκοτέκ στα μέσα Νοεμβρίου του 2021. Στις 29 Νοεμβρίου, η νεαρή γυναίκα κάλεσε τον Τεό σπίτι της στο Oiselay-et-Grachaux, μια μικρή κοινότητα στην Haute-Saône, και έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής.

Ανησυχώντας για αυτόν, η μητέρα του Τεό δήλωσε την εξαφάνισή του και η αδελφή της μίλησε με την Καμίλ Ανζενό για να δει αν είναι καλά. Εκείνη επιβεβαίωσε ότι είχε φύγει την επόμενη ημέρα «για να πάει στη δουλειά». Μοιράστηκε την αφίσα του παιδιού που καταζητείται στο Facebook.

Αλλά λίγες ημέρες αργότερα, οι ερευνητές βρήκαν το πτώμα της στο διαμέρισμά της. Το πτώμα ήταν κρυμμένο σε ένα ντουλάπι στο σαλόνι, τυλιγμένο σε μεγάλες σακούλες απορριμμάτων και κλεισμένο με ταινία, με τα χέρια της δεμένα πίσω από την πλάτη του.

Η τοπική κοινότητα σοκαρίστηκε από τη φρικαλεότητα του εγκλήματος.

Οδήγησε το αυτοκίνητό του και έκανε αγορές με την κάρτα του μετά τη δολοφονία του

Αν και η Καμίλ παραδέχτηκε αμέσως ότι σκότωσε τον Τεό, εξήγησε αρχικά ότι εκείνος την ακούμπησε με ανάρμοστο τρόπο κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι, όταν εκείνος επέμεινε, εκείνη τον γρονθοκόπησε. Η ίδια δήλωσε ότι πάνω στον πανικό της άρπαξε ένα μαχαίρι και τον μαχαίρωσε στην κοιλιά και έπειτα πήρε μια ζώνη από το δωμάτιό της, με την οποία τον στραγγάλισε.

Στη συνέχεια, η Ανζενό χρησιμοποίησε την τραπεζική κάρτα του θύματός της για αρκετές ημέρες, αλλά και το αυτοκίνητό του για να πάει σε έναν χορό και να συναντήσει έναν νέο ερωτικό σύντροφο στο Μπορντό, παρόλο που δεν είχε άδεια οδήγησης.

Την ώρα της δηλωθείσας εξαφάνισης, οι ερευνητές μελέτησαν το τηλέφωνο και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του νεαρού και αναζήτησαν το αυτοκίνητό του. Στις 6.06 π.μ. της 30ής Νοεμβρίου, η νεαρή γυναίκα έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό του Τεό: «Ευχαριστώ για χθες το βράδυ, ήταν πολύ ωραία», έλεγε το μήνυμα.

Δύο ώρες αργότερα, βρισκόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου του νεαρού άνδρα, αγόραζε βενζίνη με την τραπεζική του κάρτα και στη συνέχεια πήρε και μερικά κοσμήματα.

Την 1η Δεκεμβρίου έκανε ανάληψη 600 ευρώ στο Dole και έκλεισε ένα Airbnb στο Μπορντό, όπου ταξίδεψε χωρίς δίπλωμα οδήγησης για να συναντήσει έναν 27χρονο άνδρα που είχε γνωρίσει λίγες ημέρες νωρίτερα στο Snapchat. Επέστρεψε από το Μπορντό στις 3 Δεκεμβρίου και πέρασε το βράδυ στο σπίτι του πρώην φίλου της στη Ντιζόν, όπου του ζήτησε να αλλάξει τις πινακίδες του αυτοκινήτου.

Αγόρασε μερικές μεγάλες σακούλες απορριμμάτων και ταινία. Στις 4 Δεκεμβρίου πήγε σε ένα χορό, όπου ένας από τους φίλους της ανέφερε πως είχε φυσιολογική συμπεριφορά. Στις 5 Δεκεμβρίου, πήγε στο Haute-Marne, όπου είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό της. Ένας φίλος την πήγε στο σπίτι της.

Για «διαστροφή» μιλά ο δικηγόρος του θύματος

Ενόσω βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση, παραδέχτηκε ότι θεωρούσε τον Τεό Ντουσάντ «εξιλαστήριο θύμα» της. Ομολόγησε, επίσης, ότι συνήθιζε να χρησιμοποιεί αγόρια για να παίρνει χρήματα ή να κυκλοφορεί.

Παραδέχτηκε στους ανακριτές ότι έψαχνε για χρήματα, αλλά αρνήθηκε ότι προσπαθούσε να πάρει το αυτοκίνητό του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Κριστόφ Μπερνάρ, δήλωσε τα εξής: «Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για δολοφονία: είχε μια έντονη επιθυμία να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο, που πολλοί της αρνήθηκαν, να πάει να συναντήσει έναν νέο φίλο, και προσπάθησε πολύ να κρύψει το ότι είχε σκοτώσει τον Τεό Η οικογένεια περιμένει την αλήθεια, αλλά δεν νομίζω ότι θα τη μάθουμε, γιατί η Καμίλ, με τη διαστροφή της, λέει ψέματα σε όλους», είπε στο AFP.

Οι ανακριτές του τμήματος ποινικών ερευνών εξεπλάγησαν από «την ακραία αποστασιοποίηση που επέδειξε η νεαρή γυναίκα, μόλις 18 ετών, σε σχέση με τα γεγονότα, και ιδίως από την ικανότητά της να συνεχίσει να ζει μια φυσιολογική ζωή».

Για την υπόθεση διενεργήθηκαν δύο αντίθετες ψυχιατρικές εκτιμήσεις, η μία από τις οποίες διαπίστωσε μια «διαταραχή προσωπικότητας», αλλά όχι στο να διακρίνει το έγκλημα, ενώ η άλλη έκανε λόγο για «ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά» που μπορεί να οδήγησαν σε «διαταραχή της διάκρισης».

Η ετυμηγορία του Εφετείου αναμένεται την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

 

Διαβάστε ακόμη: