Οι γαλάζιοι βουλευτές εχθές έστειλαν ένα θερμό μήνυμα στο Μαξίμου επ’ αφορμή της αναβληθείσας συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς πήγε μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να περάσουν τον διορισμό της Κατερίνας Φουντεδάκη στην Αρχή Ιατρικών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Μία κίνηση που έδειξε να υποτιμάει την νοημοσύνη των βουλευτών, όταν ήταν γνωστό ότι κ. Φουντεδάκη ήταν εκ των συντακτών του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που είχε προκαλέσει έντονους εσωκομματικούς τριγμούς και αρκετές διαρροές (20 βουλευτές καταψήφισαν και 31 βουλευτές απείχαν).

Το λεγόμενο αντάρτικο των βουλευτών θα αμαύρωνε την Επιτροπή αφού υπήρχε περίπτωση να μην ψηφιζόταν η Φουντεδάκη ούτε από τους γαλάζιους ούτε όμως από τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων. Άλλωστε, από τους 14, συνολικά, βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, οι 7 (Στέλιος Πέτσας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θάνος Πλεύρης, Γιάννης Οικονόμου, Γιάννης Ανδριανός, Φώντας Μπαραλιάκος και Γιάννης Λαμπρόπουλος) δεν είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η αλήθεια είναι ότι οι βουλευτές βλέποντας να ξετυλίγεται πάλι μία προαποφασισμένη διαδικασία χωρίς να ερωτηθούν, έστειλαν ένα σοβαρό μήνυμα στον Μητσοτάκη και στο υπόλοιπο Μέγαρο Μαξίμου, κυρίως τους Άκη Σκέρτσο και Αλεξ Πατέλη, «να μην τούς θεωρούν δεδομένους» και «να μην αποφασίζετε, χωρίς να ερωτούμαστε». Μία αυστηρή προειδοποίηση που είχε απευθύνει άλλωστε και ο Νικήτας Κακλαμάνης, όταν είχε ερωτηθεί για το θέμα της προεδρικής εκλογής, όπου είπε ότι δεν θα μάς αιφνιδιάσει ο Μητσοτάκης πλέον, το όνομα θα τύχει συζήτησης.

Στην ουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πίσω μπροστά στο αίτημα των βουλευτών και ορθώς. Διότι μετά τις πύρινες ομιλίες των Σαμαρά-Καραμανλή αλλά και νωρίτερα την συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ στη Βουλή και φυσικά τον ανασχηματισμό όπου πολλοί έμειναν αναξιοποίητοι, οι βουλευτές ξεσηκώνονται με το παραμικρό. Εδώ έχουν αρχίσει μία απίστευτη παραγωγή επίκαιρων ερωτήσεων προς τούς υπουργούς που έχουν χάσει τον ύπνο τους, διότι τέτοιες ερωτήσεις δεν τούς κάνουν ούτε οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το συμπέρασμα, πάντως, από αυτήν την αντίδραση είναι ότι πολύ δύσκολα θα περάσει υποψηφιότητα για την προεδρική εκλογή χωρίς να συμφωνεί η γαλάζια Κ.Ο. Τα πράγματα παραμένουν τεταμένα παρόλο που ο Μητσοτάκης πίστευε ότι θα υπήρχε χαλάρωση. Είναι ενδεικτικό ότι δεν θέλει να ακούει για προεδρική εκλογή μέχρι τον Φλεβάρη του 2025 ελπίζοντας ότι θα ξεχαστεί το θέμα. Όμως, δεν θα ξεχαστεί. Οι βουλευτές περιμένουν στην γωνία για να διώξουν την Κ. Σακελλαροπούλου από το ανώτατο αξίωμα και να τοποθετήσουν ένα πρόσωπο από την Κεντροδεξιά.

Διαβάστε ακόμη: