Αίσθηση έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο Γαλάτσι, όταν ένας αστυνομικός πυροβόλησε ένα πίτμπουλ.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι άνδρες της εκλήθησαν σε πολυκατοικία στο Γαλάτσι μετά από καταγγελία για την παραμονή δύο δεσποζόμενων σκύλων στην ταράτσα. Εκεί, κατά την ΕΛ.ΑΣ., υπήρξε ένταση μεταξύ της γειτόνισσας που έκανε την καταγγελία και του ιδιοκτήτη των σκύλων, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να παρέμβουν και ο σκύλος να επιτεθεί και να δαγκώσει τον αστυνομικό, ο οποίος τότε τράβηξε πιστόλι και τον σκότωσε.

Η πρώτη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.

«Πρωινές ώρες, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

Η αντίδραση της ιδιοκτήτριας των σκύλων

Με δύο αναρτήσεις της στο Facebook, η ιδιοκτήτρια των σκύλων παρουσίασε τη δική της πλευρά για την υπόθεση.

«Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας…. Πυροβολήθηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ… Θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας κι ο υπεύθυνος για αυτή την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα… φόνος», έγραψε στην αρχή.

Μάλιστα, λίγο αργότερα ακολούθησε και νέα ανάρτηση στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνοντας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Απάντηση σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, που αμφισβητούσαν το γεγονός ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο ράτσας πίτμπουλ στο Γαλάτσι δέχτηκε πρώτα επίθεση από τον σκύλο, ο οποίος τον δάγκωσε, εξέδωσε σήμερα η Αστυνομία, δίνοντας πληροφορίες για τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Ειδικότερα, αναφέρεται πως «σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του ΕΚΑΒ και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ, επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή. Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει».