Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας αστυνομικός στο Γαλάτσι πυροβόλησε και σκότωσε έναν σκύλο ράτσας πίτμπουλ όταν τον δάγκωσε στο πόδι.

Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία του Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, ιδιοκτήτη του πίτμπουλ, που έπεσε νεκρό από τα πυρά του αστυνομικού.

Γαλάτσι: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο – Η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του πίτμπουλ

Ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ και διαχειριστής της πολυκατοικίας όπου διαδραματίστηκε το συμβάν μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» και περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν.

«Το όλο θεμα δημιουργήθηκε από μια οφειλή κοινοχρήστων που δεν ήθελε να καταβάλει μια ένοικος της πολυκατοικίας».

Η εν λόγω ένοικος κάλεσε την αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι δήθεν την απείλησε, επειδή δεν δεχόταν να πληρώσει οφειλή κοινόχρηστων από τον περασμένο Νοέμβριο. «Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, ζήτησε να ανέβουν όλοι μαζί στην ταράτσα για να τσεκάρει τον ηλιακό θερμοσίφωνά της» λέει ο κ. Νικολαΐδης.

«Της είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνει, όμως εκείνη επέμενε, με προφανή σκοπό να με «καρφώσει» στην αστυνομία για τα δυο σκυλιά ράτσας πίτμπουλ, που έχω στην ταράτσα, παρά το ότι γνωρίζει πως έχω υπογεγραμμένο χαρτί απ’ όλους τους ενοίκους για να τα κρατάω εκεί, με ασφάλεια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής. Είχα φτιάξει σκυλόσπιτα και κοιμόντουσαν εκεί» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης των πίτμπουλ, «είχαν ανέβει ήδη δυο-τρεις αστυνομικοί στην ταράτσα όταν ανέβηκε ένας ακόμη, νεαρής ηλικίας και ανεκπαίδευτος, όπως αποδείχτηκε».

Και συνεχίζει: «Ο σκύλος πήδηξε προς το μέρος του, κουνώντας την ουρά του, δηλαδή με πρόθεση να παίξει. Το δάγκωμα στο πόδι του αστυνομικού έγινε με παιχνιδιάρικη διαθεση και μάλιστα ο αστυνομικός φορούσε προστατευτικά μέχρι το γόνατο και στα δυο του πόδια. Κι όμως, αντέδρασε αψυχολόγητα. Έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και πυροβόλησε τον σκύλο στην καρδιά» είπε ο κ. Νικολαΐδης σχετικά με την στιγμή που ο αστυνομικός πυροβόλισε τον σκύλο.

Για το ίδιο περιστατικό έκανε ανάρτηση στο Facebook και η ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ που πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό. Η γυναίκα αποχαιρέτησε τον Οδυσσέα ενώ κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία. Μάλιστα, ανέφερε πως πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης, για να καταθέσει μήνυση σε βάρος των υπευθύνων για την τραγική αυτή απώλεια.