Για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα πλοία και στα λιμάνια με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, τις ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας για τα δωρεάν self test των ναυτικών, αλλά και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για τον επαναπατρισμό των εγκλωβισμένων Ελλήνων ναυτικών του Angelic Power, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Θα απευθύνω δημόσια έκκληση στον κόσμο να σεβαστεί και να τηρήσει τα μέτρα. Από πλευράς των λιμενικών αρχών οι έλεγχοι έχουν ενταθεί από χθες και βεβαίως αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προστατέψουμε την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων προστασίας από τον COVID. Για να μπορούμε να γιορτάσουμε τα πολλά επόμενα χρόνια, θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα. Η μετακίνηση επιτρέπεται για λόγους εργασίας, για λόγους υγείας για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο κατοικίας και για τους διαζευγμένους γονείς που θέλουν να επισκεφτούν τα παιδιά τους” ανέφερε.

Η βάση αυτή θα είναι συνδεδεμένη με την αντίστοιχη του ΗΔΙΚΑ, ενώ το αποτέλεσμα θα καταχωρείται στην ίδια βάση η οποία θα είναι φιλική στο χρήστη ακόμα και από κινητό τηλέφωνο. Ήδη, το Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία και με τα συναρμόδια Υπουργεία (Υγείας, Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, Εργασίας) έχει προωθήσει κοινή υπουργική απόφαση που θα δημοσιευθεί στις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.