Την απόλυτη διαβεβαίωση πως η χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου των 6,5 δις. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι απόλυτα εξασφαλισμένη έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιώργος Περιστέρης.

Ο κ. Περιστέρης στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, με αφορμή την ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων τόνισε πως «το επενδυτικό πλάνο των 6,5 δισ. ευρώ έχει ήδη διασφαλισμένα τόσα τα ίδια κεφάλαια όσο και την απαιτούμενη χρηματοδότηση, γεγονός που επιτρέπει στον Όμιλο να προχωρήσει στην απρόσκοπτη υλοποίησή του».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην αποπληρωμή του καθαρού χρέους υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει αναγωγή στη μητρική εταιρεία και η αποπληρωμή του 70% θα γίνει σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο κ. Περιστέρης απάντησε και στις ερωτήσεις για τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών των κατασκευών: «Είναι νωρίς για να αποτιμηθεί πλήρως ακόμα η επίδραση από την αύξηση του κόστους πρώτων υλών, ωστόσο η καμπύλη ήδη γίνεται σταδιακά επίπεδη και αναμένεται να ομαλοποιηθεί», εκτίμησε.

Επενδυτικό ενδιαφέρον

Οι αναλυτές ρώτησαν, κατά τις πληροφορίες και το επενδυτικό ενδιαφέρον που ακούγεται ότι εκδηλώνεται για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Όπως είπε «ενδιαφέρον για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ υπήρξε επανειλημμένα κατά το παρελθόν, ειδικά τα τελευταία 4-5 χρόνια, με προτάσεις ενίοτε και δυο φορές τον χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη διεθνή τάση για αναβαθμισμένες αποτιμήσεις στις ενεργειακές εταιρείες- και δη αυτές που δραστηριοποιούνται στην καθαρή ενέργεια – δεχθήκαμε και πρόσφατα σχετικές προτάσεις, δεν υπάρχει ωστόσο κάτι συγκεκριμένο και άρα ανακοινώσιμο επί του παρόντος», συμπλήρωσε.

Ηγετική θέση

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προχώρησε και σε έναν απολογισμό των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Τόνισε πως «παρά το γεγονός ότι το 2021 υπήρξε και αυτό μια χρονιά με ιδιαίτερες προκλήσεις, όχι μόνο για την ελληνική, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία, ο όμιλος μας κατόρθωσε να ενισχύσει την ηγετική του θέση», σημείωσε και παρέθεσε τα ακόλουθα:

«Στις Κατασκευές, αυξήσαμε το ανεκτέλεστο, διατηρώντας τις προοπτικές για μία υγιή κατασκευαστική δραστηριότητα το επόμενο διάστημα.

Στις Παραχωρήσεις, έχουμε διαμορφώσει ένα πολύ αξιόλογο χαρτοφυλάκιο που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών στο μέλλον.

Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ παραμένει ηγέτιδα στην Ελλάδα και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις προοπτικές της εταιρείας», κατέληξε