Ο κ. Οικονόμου άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο νέας επιταγής ακρίβειας και μάλιστα, με διευρυμένα κριτήρια για να τη λάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.

«Η χώρα μας, “τρέχει” το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας σε όλη την Ευρώπη και αυτό δεν αμφισβητείται.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε την κοινωνία και με οριζόντια μέτρα, όπως στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και με πιο στοχευμένα, για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη με μία σειρά από δραστηριότητες, είτε εκείνες αφορούν μεγαλύτερες παροχές στο ρεύμα, είτε στα καύσιμα, είτε απευθείας χρηματοδότηση, όπως έγινε πολλές φορές, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, για να αντεπεξέλθουν στις ανατιμήσεις των καταναλωτικών προϊόντων», ανέφερε στον ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί (09/07).

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι «με όποιο περιθώριο δημιουργείται, η κυβέρνηση θα στέκεται στο πλευρό των πολιτών, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική ισορροπία της χώρας».

Αναφορικά με ενδεχόμενη νέα επιταγή ακρίβειας, τόνισε ότι «κάθε μέτρο που λαμβάνουμε, πάντοτε έχει διευρυμένη περίμετρο στην επόμενη διάστασή του.

Για παράδειγμα, η παροχή για τα καύσιμα άρχισε με μία περίμετρο για όσους είχαν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000€ και το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά ανθρώπους με εισόδημα έως 45.000€.

Κάθε φορά, λοιπόν, η οιαδήποτε ενίσχυση γίνεται μέσα στο επιτρεπτό πλαίσιο της οικονομικής μας πολιτικής, κοιτάζοντας να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο «ξεπάγωμα» των συντάξεων έπειτα από ένδεκα χρόνια, σημειώνοντας ότι οι αυξήσεις, οι οποίες θα δοθούν από τον Ιανουάριο του 2023, θα κινούνται κοντά στο επίπεδο του 5%.

«Πεποίθηση του Πρωθυπουργού, είναι ότι πρέπει να ολοκληρώνονται οι τετραετίες».

Ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι ο Πρωθυπουργός δεν άλλαξε ποτέ γνώμη για την ημερομηνία των εκλογών.

«Βρισκόμαστε στη μέση μίας παγκόσμιας καταιγίδας. Η κυβέρνηση εφαρμόζει όλα αυτά τα μέτρα στήριξης, εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο πληθωρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η κυβέρνηση στηρίζει την κοινωνία, χωρίς να έχει προσθέσει έναν φόρο.

Η ακρίβεια σε ενέργεια και καύσιμα είναι μία από τις μεγαλύτερες παραμέτρους δυσκολίας στην καθημερινότητα των πολιτών.

Όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε εδώ με σκοπό να στηρίζουμε την κοινωνία, είτε αυτό συμβαίνει για το ρεύμα, είτε τα καύσιμα», κατέληξε.