Ο Γιώργος Γεωργαντάς, νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνάντηση που είχε με αγρότες από τις Σέρρες, η οποία διήρκησε σχεδόν 2 ώρες έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των αγροτών, κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, όπως ήταν και κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και των φυσικών καταστροφών.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει με πράξεις τους αγρότες μας. Όπως στάθηκε στο πλευρό τους για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών, έτσι και τώρα τους στηρίζει με συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε: «Συζητούμε μαζί τους. Οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές για τους παραγωγούς μας».

Παράλληλα ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στα μπλόκα τον αγροτών επισήμανε: «Αν μη τι άλλο είναι ειρωνεία να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των αγροτών ο κ. Τσίπρας, όταν το μόνο που θυμούνται από αυτόν οι αγρότες είναι η βαριά φορολογία και η έλλειψη κάθε στήριξης».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του μπλόκου από τον Λευκώνα και τον Προμαχώνα Σερρών εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι μετά το πέρας της συνάντησης, με τον εκπρόσωπο των μπλόκων, Στέργιο Λίτο να σημειώνει ότι: «Περιμένουμε τις διευκρινιστικές για αυτά που είχε εξαγγείλει ο προηγούμενος υπουργός».

Όπως είπε ο ίδιος, «διαπιστώσαμε ότι οι πόρτες του υπουργείου είναι όντως ανοιχτές. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες αυτά που ειπώθηκαν για πραγματική στήριξη στους πραγματικούς αγρότες που παράγουν και καλλιεργούν να τα δούμε σε πράξεις».

Τέλος, όπως τόνισαν στελέχη του ΥΠΑΑΤ, τα σενάρια παροχής επιδότησης για την αγορά λιπασμάτων δεν βρίσκονται μέσα στα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση.