Ένας Σομαλός πρόσφυγας, ο οποίος είχε δολοφονήσει την επτά μηνών έγκυο φίλη του, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από σουηδικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Saga Forsgren Elneborg, 20 ετών, βρέθηκε στραγγαλισμένη στο σπίτι της στην πόλη Orebro τον Απρίλιο του 2023, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε τη σκανδιναβική χώρα. Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο 22χρονος φίλος της Mohamedamin Abdirisek Ibrahim αποφάσισε να τη δολοφονήσει παρά να αντιμετωπίσει την ντροπή να πει στη μουσουλμανική οικογένειά του ότι η φίλη του – που πιστεύεται ότι ήταν μισή Ταϊλανδή, μισή Σουηδή και χριστιανή – περίμενε παιδί από αυτόν.

Ισχυρίζονται ότι τη νύχτα που ο Ibrahim επρόκειτο να πει στην οικογένειά του για την εγκυμοσύνη της Saga, πήγε στο διαμέρισμά της  και τη στραγγάλισε τυλίγοντας το καλώδιο της λάμπας της γύρω από τον λαιμό της. Ο δικαστής και οι ένορκοι στο περιφερειακό δικαστήριο του Örebro συμφώνησαν και σήμερα το πρωί ανακοίνωσαν ότι ο Ibrahim θα αντιμετωπίσει ισόβια κάθειρξη.

Η μητέρα της 20χρονης είπε στην αστυνομία ότι ο 22χρονος είχε κρατήσει τη σχέση του με τη Saga μυστική από την οικογένειά του, λόγω του ότι ο ίδιος ήταν μουσουλμάνος και η κόρη της χριστιανή. Δήλωσε επίσης ότι είχε συναντήσει τον 22χρονο μόνο περίπου τρεις φορές, παρά το γεγονός ότι η κόρη της ήταν 7 μηνών έγκυος στο μωρό του.

Διαβάστε ακόμη