Οδηγία να σταματήσουν να βλέπουν επιχειρηματίες οι Γάλλοι στο ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη, στο οποίο έχουν εγκατασταθεί…
Ταξιδιωτική οδηγία εκδόθηκε από το Μαξίμου στα στελέχη της ΝΤΑΣΟ που έχουν εγκατασταθεί σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης και έχουν αναλάβει την τεχνική επεξεργασία της σύμβασης που αφορά στην προμήθεια των 18 RAFALE.
Μετά τις αποκαλύψεις του RADAR για επαφές που είχαν οι Γάλλοι της ΝΤΑΣΟ με Έλληνες επιχειρηματίες από τον χώρο των εξοπλιστικών, το Μαξίμου τούς διαμήνυσε να σταματήσουν τις συναντήσεις.
Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος επικοινώνησε με τη διοίκηση της ΝΤΑΣΟ και απαίτησε να σταματήσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις των Γάλλων με Έλληνες επιχειρηματίες, γιατί η σύμβαση είναι διακρατική και σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουν παιχνίδια με μεσάζοντες, τα οποία μπορούν να εκθέσουν την κυβέρνηση, με δεδομένο ότι η σύμβαση για τα RAFALE αγγίζει τα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στο Μαξίμου για να αποφύγουν καταστάσεις που παραπέμπουν στο πάρτι των εξοπλιστικών που στήθηκε στις περιόδους Άκη, Γιάννου και Σημίτη, προσανατολίζονται στον αποκλεισμό των Ελληνικών Αμυντικών Βιομηχανιών από το πρόγραμμα με τα RAFALE.
Βέβαια, μια τέτοια απόφαση μπορεί να γονατίσει τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον αμυντικό τομέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τουρκία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, έχει ενισχυθεί και αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό η αμυντική βιομηχανία από το ίδιο το κράτος, με αποτέλεσμα το 70% των οπλικών συστημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, να παράγονται στην ίδια τη χώρα.