Στο ανώτερο όριο του εύρους των προβλέψεών της αναμένεται να διαμορφωθούν τα έσοδα της εταιρίας διαχείρισης αεροδρομίων Fraport για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης λόγω αυξημένης κίνησης στα αεροδρόμια.

Ο γερμανικός όμιλος, που διαχειρίζεται 28 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα αναμένει ότι τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) θα φτάσουν στο ανώτερο μισό του προβλεπόμενου εύρους των 1,04-1,20 δισ. ευρώ (1,14-1,32 δισ. $) εφέτος. Τα καθαρά κέρδη θα φτάσουν επίσης στο ανώτερο όριο του προβλεπόμενου εύρους 300-420 εκατ. ευρώ, προβλέπει.

«Βλέπουμε σταθερή ανάκαμψη της ζήτησης επιβατών σε όλο το χαρτοφυλάκιο των αεροδρομίων μας παγκοσμίως», δήλωσε ο CEO Stefan Schulte, επισημαίνοντας ότι ο όμιλος αναμένει περαιτέρω αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης κατά τη διάρκεια του έτους.

Η ζήτηση για ταξίδια αναψυχής, η οποία ανέβασε τις τιμές των εισιτηρίων και ενίσχυσε τα κέρδη για τις αεροπορικές εταιρείες και τους φορείς εκμετάλλευσης αεροδρομίων μετά τη λήξη των περιορισμών της πανδημίας πέρυσι, δείχνει ελάχιστα σημάδια υποχώρησης παρά τη συμπίεση των εισοδημάτων των νοικοκυριών από τον υψηλό πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων.

Τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Fraport ενισχύθηκαν από τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη του αριθμού των επιβατών στο παγκόσμιο δίκτυο αεροδρομίων της.

Η κίνηση στην έδρα της στη Φρανκφούρτη αυξήθηκε κατά 29,1% τους πρώτους έξι μήνες του 2023, φτάνοντας περίπου το 87% της κίνησης του 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Η ευρωπαϊκή κίνηση επωφελήθηκε από την έντονη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής σε προορισμούς με ζεστές καιρικές συνθήκες και τη βελτίωση των επαγγελματικών ταξιδιών το πρώτο εξάμηνο, είπε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι αναμένει τον αριθμό των επιβατών στα αεροδρόμια του ομίλου της κοντά στα επίπεδα του 2019 φέτος.

Μεταξύ του διεθνούς χαρτοφυλακίου αεροδρομίων της Fraport, τα αεροδρόμιά της στην Ελλάδα επωφελήθηκαν περισσότερο από τη ζήτηση διακοπών το πρώτο εξάμηνο.

Τα έσοδα δεύτερου τριμήνου της Fraport ήταν 1,04 δισ. ευρώ, 6% πάνω από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις που καταγράφει η JP Morgan, ενώ τα τριμηνιαία EBITDA υποχώρησε στα 323 εκατ. ευρώ, 4% κάτω από τις προβλέψεις.

Διαβάστε ακόμη: