Οι φωτιές στην Ελλάδα συνεχίζουν καίνε με αποτέλεσμα η χώρα μας να χρειάζεται συνδρομή από άλλες χώρες οι οποίες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.

Βοήθεια από το Ισραήλ για τις φωτιές στην Ελλάδα

Ομάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ έρχεται για να συμμετάσχει στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ισραηλινή πρεσβεία.

Ειδικότερα, γνωστοποιεί πως η ομάδα απαρτίζεται από 16 πυροσβέστες και έρχεται στην Ελλάδα για να συμμετάσχει άμεσα στις προσπάθειες, υπό τον συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Επίσης, αναφέρει πως η αποστολή της ισραηλινής αντιπροσωπείας ανταποκρίνεται στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή, μέσω του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα και συμβολίζει τις καλές σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και λαών.

Από τις ΗΠΑ

«Όπως όλοι στην Ελλάδα, έτσι και εμείς στη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα είμαστε σοκαρισμένοι από τις σκηνές καταστροφής που προκαλούνται από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή» τονίζει σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Παράλληλα, χειροκροτεί τους πολλούς γενναίους πυροσβέστες, το στρατιωτικό προσωπικό και τους εθελοντές που εργάζονται για να περιορίσουν τις ζημιές και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. «Γνωρίζουμε ότι αυτές οι πυρκαγιές έχουν απίστευτο αντίκτυπο και καταλαβαίνουμε από παρόμοιες εμπειρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες πόσο δύσκολος θα είναι ο δρόμος μπροστά μας» προσθέτει.

Επίσης, ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρει πως «ανταποκρινόμενοι σε αίτημα τις ελληνικής κυβέρνησης για υποστήριξη, είμαι ευγνώμων που το τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, μέρος των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, παρέχει ένα αεροσκάφος αναγνώρισης P-8 για την υποστήριξη των προσπαθειών πυρόσβεσης».

Ποιες άλλες χώρες έχουν δεχτεί να βοηθήσουν;

Θυμίζουμε πάντως, μεταξύ των χωρών που παρέχουν υποστήριξη, ήδη έχει φτάσει στην Ελλάδα βοήθεια από Γαλλία και Κύπρο. Παράλληλα, η Γαλλία στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, η Ελβετία τρία ελικόπτερα και η Ρουμανία οχήματα και 112 πυροσβέστες.